Trenčín

Organizujete verejné podujatie? Mali by ste vedieť, že…

komponovaný folklórny program

Upozorňujeme organizátorov verejných podujatí na novelizáciu Zákona o majetku miest a obcí, ktorá vstúpila do platnosti 1. novembra 2023. Môže mať totiž vplyv na podujatia, ktoré plánujete organizovať na verejných priestranstvách v majetku mesta.

Podľa zmenenej legislatívy môžu mestá a obce svoj majetok prenechávať iným subjektom iba za trhové ceny. V meste je mnoho organizátorov kultúrnych a športových podujatí na verejných priestranstvách, ktoré využívali napríklad pódiá na území mesta, prípadne mestský mobiliár zdarma v rámci zmluvy o spolupráci. Po novom by si za ich využívanie mali platiť.

Nie je ale úplne vylúčené, že majetok mesta budú môcť organizátori pre svoje podujatia získať za zľavu, prípadne zdarma tak, ako to bolo doteraz pri verejnoprospešných podujatiach. Bude to však možné iba na základe prerokovania ich žiadostí vo Finančnej a majetkovej komisii a následného rozhodnutia Mestského zastupiteľstva (MsZ) Trenčín.

Tento postup ale veľmi predlžuje čas potrebný na prípravu. Preto treba konať v dostatočnom predstihu.

Ako postupovať?

  1. vopred sa informujte na do­stupnosť pódia a mobiliá­ru v termíne vášho plánova­ného podujatia (0911 041 799, darina.simkova@trencin.sk)
  2. podľa cenníka sa s vami uzavrie nájomná zmluva, pri­čom cenu zaplatíte
  3. ak by ste chceli z ceny zľa­vu alebo ju odpustiť, žiadosť pošlite aj s odôvodnením na darina.simkova@trencin.sk alebo Mesto Trenčín – ÚKIS, Mierové nám. 1/2, 911 64 Trenčín. Žiadosť pošlite mini­málne 15 dní pred rokovaním Finančnej a majetkovej komisie.

Najbližšie termíny Finanč­nej a majetkovej komisie: 7. má­ja, 5. júna, 4. septembra 2024. Najbližšie termíny Mestského zastupiteľstva v Trenčíne: 29. mája, 27. júna a 26. septembra 2024. Všetky termíny nájdete aj na www.trencin.sk v Harmono­grame zasadnutí.

 

Automaticky prebrané zo zdroja: https://trencin.sk/aktuality/organizujete-verejne-podujatie-mali-by-ste-vediet-ze/.

Back to top button