Spravodajstvo

Konečne sme sa dočkali! Cez víkend ožije Spievajúca fontána v novom šate

Prvou udalosťou, ktorá odštartuje nabitý program bude otvorenie Detskej železnice. To sa začne v sobotu (27. 4.) o 9:15 hod. v Čermeli. Súčasťou bude jazda historickými vlakmi, jazda na cyklodrezinovom ovále na Alpinke a taktiež novinka, ktorou bude vznikajúca expozícia banskej železničnej techniky na konečnej stanici na Alpinke.

Hlavným lákadlom sobotňajšieho otvorenia programu bude Spievajúca fontána. O 18:30 hod. začne v parku otvorenie výstavy o histórii jej vzniku ale taktiež o jej súčasnosti. Následne sa o 19:00 hod. uskutoční slávnostné uvedenie Spievajúcej fontány do života, v jej novom šate.

>>> Celý program osláv Dňa mesta Košice nájdete na tomto odkaze. <<<

Súčasťou večerného programu bude predstavenie všetkých noviniek fontány, doprevádzané zaujímavým hudobným a tanečným programom. V programe bude účinkovať Musica Iuvenalis, Igor Dohovič, balet Národného divadla Košice, moderátor Richard Herrgott a návštevou ho poctí aj bývalý prezident Slovenskej republiky Rudolf Schuster.

Program bude pokračovať aj v nedeľu (28. 4.). Mestské lesy Košice totiž pripravujú slávnostné otvorenie riadnej prevádzky Vyhliadkovej veže Hradová. To bude spojené s voľným vstupom, pričom súčasťou programu budú aktivity lesnej pedagogiky pre mládež či zážitkové vzdelávanie.

Napriek tomu, že je tento jubilejný ročník organizovaný s najnižším rozpočtom v histórii, tak o zábavu návštevníkov v každom prípade nebude núdza.

Príspevok Konečne sme sa dočkali! Cez víkend ožije Spievajúca fontána v novom šate je zobrazený ako prvý na KOŠICE:DNES.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://kosicednes.sk/spravy/konecne-sme-sa-dockali-cez-vikend-ozije-spievajuca-fontana-v-novom-sate/.

Back to top button