Futbal

Ďalší triumf sme opäť podčiarkli aj čistým kontom

Hostia pricestovali vo veľmi oklieštenej zostave, no Kežmarok mal k dispozícii vlastne celý káder. Počas týždňa sa však u viacerých našich futbalistov vyskytli problémy, pre ktoré nemohli plnohodnotne trénovať, takže tréner Koch zložil zostavu takto:

Pohoryliak – Šomšák, Kačír, Ewerton, Harbar – Kristan, Novák (C), Hazrolli – Lajčák, Bavoľár, Joarlyson.
(Náhradníci: Bartko – Pirhala, Grega, Ondrejka, Pilát, Vida, Rušin, Starinský.)

Vstup do stretnutia nebol príliš ofenzívny, lebo oba tímy sa snažili narúšať súperovu rozohrávku. Prvú príležitosť mal Sabinov. Jurčišin poslal kolmicu na Pončáka, ktorého lob Pohoryliak prečítal a zneškodnil. Po tomto zahrození sme začali preberať väčšiu iniciatívu. Slovan sa viac-menej zatiahol na vlastnú polovicu a hrozil z protiútokov. Presne tak vyzerala zaujímavá situácia. Ewerton sa z postu stopéra dostal až do pokutového územia, kde po kontakte s protihráčom spadol, ale rýchlo vstal, športovo uznal, že to nebol penaltový zákrok a vyšprintoval naspäť na svoju pozíciu, kde okamžite odvrátil nebezpečný center hostí. Z našej strany prišla ešte dobrá strela Joarlysona či štandardka Nováka po faule na Harbara, ale vyloženú gólovku mali hostia. Pravý krídelník Vranko ušiel po čiare, finálnou prihrávkou našiel Javorského, ktorý zakončil nad bránu. Po polhodine sme sa dokázali presadiť my, keď Novák zakombinoval s Bavoľárom, prenikol do dobrej pozície, Bavoľár mu loptu šikovne vrátil a brankár Huba bol pri jeho strele bezmocný.

Arben Hazrolli. (Snímky: Jozef Solár)

Úvod druhej 45-minútovky mohol byť pre oba tímy gólový, ale z vyložených šancí prestrelil Kežmarčan Novák i Sabinovčan Jurčišin. Tréner Koch reagoval na dianie na trávniku a do hry poslal Piláta s Gregom. Práve Patrik Grega bol strojcom signálu, ktorý nám dokonale vyšiel. Rohový kop nasmeroval na bližšiu žrď, kde loptu nadvihol Joarlyson a na zadnej žrdi už číhal pripravený Bavoľár, ktorý hlavičkou zvýšil náskok. Tento moment už definitívne zlomil odpor inak húževnatého Slovana a do konca duelu to už bolo len o našich šanciach a zákrokoch výborne chytajúceho Hubu. Ten zneškodnil pokusy Piláta, Bavoľára a dvakrát aj Joarlysona, takže Kežmarok si pripísal druhý triumf za sebou.

Jakub Bavoľár. (Snímky: Jozef Solár)

22.kolo Majstrovstva regiónu IV. liga Východ
1.MFK Kežmarok – MFK Slovan Sabinov 2:0 (1:0). Góly: Novák, Bavoľár.

STANISLAV KOCH, tréner 1.MFK Kežmarok: „Máme za sebou ďalšie náročné stretnutie. Počas týždňa sme mali zdravotné problémy, takže tréningová dochádzka bola slabšia. Som teda rád, že sme to zvládli. Súper nastúpil dobre organizovane a my sme začali vlažne. Sabinov dvakrát zahrozil z brejkov, ale šance zahodil. Dôležitý bol náš gól, keď v strede poľa zakombinoval Milan Novák s Bavoľárom a nakoniec sa Milan presadil. Boli sme však málo agresívni v súbojoch, takže som v druhom dejstve skúsil zmenu a Maroš Pilát s Paťom Gregom priniesli oživenie. Simona Kristana som presunul do defenzívy, kam priniesol pokoj a potvrdil, že v osobných súbojoch je silný. Následne sme strelili druhý gól a už sme si to odkontrolovali. “

JAROSLAV GALKO, tréner MFK Slovan Sabinov: „Vedeli sme, že Kežmarok disponuje momentálne lepšími hráčmi. Nás totižto kvári maródka, keďže z 18-členného kádra sme tu dnes boli jedenásti a dvanástym bol prezident klubu. Chceli sme hrať zo zabezpečenej obrany s väčším počtom hráčov vzadu a na rýchle brejky. V prvom polčase nám to aj vychádzalo. Vytvorili sme si aj stopercentnú šancu, ale, bohužiaľ, sme neskórovali. Domáci sa napriek našej zhustenej obrane dostali dopredu a inkasovali sme. V druhom polčase tam bol podobný priebeh, ale domáci mali ešte väčšiu hernú prevahu. Až na Brazílčana Joarlysona, ktorý sa pohrával s naším pravým bekom a zakončoval, si však Kežmarok vážnejšie príležitosti nevypracoval. Naopak, my sme sa dostali do jednej tutovky, keď Dávid Jurčišin z jasnej pozície prestrelil bránu. Následne prišla perfektne prevedená štandardná situácia domácich, kde prišlo k nadvihnutiu lopty na prednej tyči, predĺženiu na zadnú a gól. My sme opäť neskórovali, takže zaslúžené víťazstvo Kežmarku.“

Jooks. (Snímky: Jozef Solár)

V sobotu Poprad zdolal Ľubotice, takže naše manko na štvrtú priečku sme znížili len na štyri body a nasledujúcu nedeľu vycestujeme práve do obce pri Prešove. V prípade úspechu by sme sa ešte v závere sezóny mohli na diaľku s Ľuboticami pobiť práve o štvrté miesto v tabuľke.

Príspevok <span>Ďalší</span> triumf sme opäť podčiarkli aj čistým kontom je zobrazený ako prvý na 1. MFK Kežmarok.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://1mfkkezmarok.sk/dalsi-triumf-sme-opat-podciarkli-aj-cistym-kontom.

Back to top button