Spravodajstvo

Ultramaratón z Košíc do Miškolca pobeží rekordný počet bežcov

Ultramaratón sa z iniciatívy Maratónskych klubov oboch našich partnerských miest prvýkrát uskutočnil v roku 1999. V obnovenej premiére v roku 2019 i v ďalších ročníkoch sa organizátori mohli oprieť aj o výraznú podporu oboch partnerských miest, ktoré popri rozvoji takýchto športových aktivít spolupracujú aj v mnohých ďalších oblastiach. 

Tento rok bude zvláštnosťou aj to, že prítomných bude 22 oficiálnych cyklistických sprievodcov. Šiesta edícia maratónu pôjde trasou pozdĺž rieky Hornád cez rôzne obce a mestá ako Krásna, Nižná Myšľa, Kéked, Gönc, Vizsoly, Abaújszántó, Hernádkércs, Szikszó, Sajóvámos až po Szirmabesenyő. Súťažiť môžu jednotlivci, dvojice a štafety s piatimi alebo desiatimi členmi. Jednotlivci a dvojice majú na dokončenie pretekov 15 hodín a štafety o hodinu menej.

Významnými účastníkmi sú János Bogár, víťaz z roku 2019, a Ivana Butoracová, slovenská rekordérka v behu na 50 km. Preteky sa konajú v rámci medzinárodnej súťaže krajín V4, so zastúpením štafiet z miest ako Košice, Katovice, Miskolc a Ostrava.

Preteky organizuje Maratónsky klub Miskolc spolu s Maratónskym klubom Košice. Súčasťou podujatia je vyzdvihnutie maďarsko-slovenskej spolupráce v oblasti športu, s ktorým súvisí aj podpora zo strany predstaviteľov oboch miest.

(Martin Šoman)

Príspevok Ultramaratón z Košíc do Miškolca pobeží rekordný počet bežcov je zobrazený ako prvý na KOŠICE:DNES.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://kosicednes.sk/spravy/ultramaraton-z-kosic-do-miskolca-pobezi-rekordny-pocet-bezcov/.

Back to top button