Spravodajstvo

Terasania si natiahli rukavice a pustili sa do práce. Takto sa miestni postarali o komunitnú záhradku (FOTO)

Obyvatelia sa zišli za účelom starostlivosti o svoje okolie v dobrej nálade a odhodlaní urobiť niečo naviac pre svoju komunitu. Zúčastniť sa mohol každý, kto mal chuť a odhodlanie alebo oplýva istým vzťahom ku záhradkárstvu.

Aj napriek silnému vetru si nasadili miestni obyvatelia rukavice a s vervou sa pustili do záhradkárskych prací. Prispeli tak nielen k udržiavaniu rastlín, ktoré by bez týchto činností poľahky vymreli, ale zároveň sa takýmto spôsobom podieľali na zveľaďovaní estetickej stránky svojej mestskej časti. 

Starosta Mestskej časti Košice-Západ Marcel Vrchota nám priblížil detaily: ,,Záhrada pozostáva najmä z vyvýšených záhonov. Ľudia si môžu tieto záhony bezplatne prenajať a celú sezónu sa o svoj záhon starať. Je možné si tu pestovať bylinky alebo drobnú zeleninu. Slúži to najmä pre ľudí, ktorí nemajú vlastnú záhradu ale chceli by v nej pracovať. Takisto je zahrnutý aj edukatívny rozmer, keďže aj malé deti môžu týmto spôsobom porozumieť tomu, že zelenina alebo ovocie sa nerodí v obchode ale musí sa vypestovať.”

Vlastniť tieto záhony majú možnosť aj viaceré občianske združenia. Starostlivosť však nie je jediným cieľom, keďže tri záhony, v ktorých sa nachádzajú jahody a maliny, sú neskôr sladkým potešením pre deti navštevujúce miestnu materskú školu.

Bez odmeny sa neobišli ani všetci zúčastnení, na ktorých čakalo po odvedenej práci drobné občerstvenie. Aj v uponáhľanej dobe tak prevládol medzi miestnymi obyvateľmi komunitný duch a spojenie sa pre užitočnú vec.

Galéria

Príspevok Terasania si natiahli rukavice a pustili sa do práce. Takto sa miestni postarali o komunitnú záhradku (FOTO) je zobrazený ako prvý na KOŠICE:DNES.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://kosicednes.sk/spravy/terasania-si-natiahli-rukavice-a-pustili-sa-do-prace-takto-sa-miestni-postarali-o-komunitnu-zahradku-foto/.

Back to top button