Trenčín

Mestská veža otvorí sezónu výstavou Jána Hubinského

ilustrácia_narreturm_J_Hubinsky_

Od 1. mája 2024 bude Mestská veža v Trenčíne opäť otvorená denne. V bežných dňoch od 10.00 do 18.00 hodiny, počas Trenčianskeho majálesu do 20.00 a 18. mája ako súčasť celoeurópskej Noci múzeí a galérií až do 23.00 hodiny.

Hoci sa oficiálne veža pre návštevníkov otvorí o 10.00 hodine až v stredu 1. mája, vybrať sa na ňu môžete už v utorok 30. apríla podvečer.

O 17.00 hodine sa v nej uskutoční vernisáž prvej tohtoročnej výstavy. Má názov Narrenturm II. Vystavujúcim autorom je maliar, sochár a keramikár Ján Hubinský, ktorého diela plné hravej fantázie, originálne maľby a objekty dýchajú sviežimi nápadmi a jemným humorom. Inšpirované sú fantazijným svetom vynálezov.

Príďte si vypočuť, ako vidí diela Jána Hubinského kurátor výstavy a jeho dlhoročný priateľ Jan Tluka. Hudobným hosťom vernisáže bude Duo ŽŽ.

Narrentum Ján Hubinský vo veži plagát

Ak nestihnete vernisáž, výstavu si môžete pozrieť vo veži až do 20. mája 2024. V bežných dňoch je vstupné na vežu 2 eurá, pre ZŤP, deti, študentov a seniorov 1 €, deti do 6 rokov zdarma, zľava je možná na skupinový lístok.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://trencin.sk/aktuality/mestska-veza-otvori-sezonu-vystavou-jana-hubinskeho/.

Back to top button