Spravodajstvo

Fanúšikovia hokeja, tešte sa. Juraj Slafkovský možno opäť zahviezdi na MS v hokeji

V poslednom zápase sezóny „Habs” podľahli Detroitu Red Wings 5:4 po samostatných nájazdoch. Pre jednotku draftu z roku 2022 išlo o prvú kompletnú sezónu v zámorí. Minulý ročník aj vinou zranenia neodohral celý.

Slafkovskému sa v tejto sezóne podarilo streliť 20 gólov a k tomu pridať aj 30 asistencií. S celkovým počtom 50 bodov sa stal najproduktívnejším Slovákom v profilige. Zároveň pokoril 20-gólovú hranicu ako najmladší Slovák v histórii NHL, vo veku 20 rokov a 17 dní.

Krátko po poslednom zápase Canadiens informoval novinár Eric Engels na sociálnej sieti, že Juraj Slafkovský bude hrať na MS v hokeji 2024 v Prahe a Ostrave. Minuloročné MS vynechal pre zranenie.

Na oficiálne potvrdenie od zväzu si však musíme ešte počkať. V hre pre vystuženie národného tímu na blížiaci sa svetový šampionát je aj niekoľko ďalších mien. Po klubovej sezóne v NHL majú okrem Slafkovského aj Šimon Nemec, Martin Pospíšil či Tomáš Tatar.

Miroslav Šatan po dnešnom (17. 4.) kongrese Slovenského zväzu ľadového hokeja prehovoril o potenciálnych posilách slovenského národného tímu z NHL, AHL a juniorských tímov na blížiacich sa majstrovstvách sveta. V rozhovore pre šport.sk uviedol, že všetci hráči majú záujem prísť, ak budú zdraví a nebudú mať klubové povinnosti.

V súvislosti s posilami zo zámoria a už konkrétnymi menami, ktoré posilnia reprezentáciu, by mohlo byť jasnejšie po prípravnom dvojzápase reprezentácie v Nemecku, ktorý sa odohrá vo štvrtok (18. 4) a v sobotu (20. 4).

(OB)

Príspevok Fanúšikovia hokeja, tešte sa. Juraj Slafkovský možno opäť zahviezdi na MS v hokeji je zobrazený ako prvý na KOŠICE:DNES.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://kosicednes.sk/spravy/fanusikovia-hokeja-teste-sa-juraj-slafkovsky-mozno-opat-zahviezdi-na-ms-v-hokeji/.

Back to top button