Spravodajstvo

Zo Spišskej odchádzajú so sklonenými hlavami. Košičanom ušlo finále len o vlások

Do rozhodujúceho siedmeho zápasu vstúpili lepšie Košičania, ktorí boli ofenzívne veľmi aktívni a Spišiakom veľa nedovolili. Až prišla deviata minúta a nahodenie Žiaka od modrej strely, ktoré skončilo až za chrbtom Riečického. Išlo o malé déjà vu tejto dvojice, pretože z podobného miesta Žiak Riečického prekonal aj v prvom zápase série. Oceliari sa chceli vrátiť a dobrým striedaním si vytvorili streleckú pozíciu na vyrovnanie, svoj tím ale podržal Surák, ktorý v tomto zápase dostal dôveru trénerov. V prvej dvadsaťminútovke sa podarilo ešte raz skórovať domácim, keď Rapáč z bezprostrednej blízkosti prepasíroval puk do brány a v košickom bránkovisku nastala výmena a do brány sa postavil Janus.

V prostrednej časti sa potrebovali Košice vrátiť do zápasu. V 26. minúte znížili vďaka najväčšej zbrani v play-off, ktorou je presilová hra zásluhou Mikúša. Na opačnej strane však oceliari ubránili viac než 90 sekúnd dlhé oslabenie o dvoch hráčov. Ľutovať snáď mohli len nevyužitie niekoľkých dobrých možností na vyrovnanie, ku ktorému bol najbližšie Šimun po nastrelení tyčky. Do kabín sa išlo za stavu 2:1 pre domácich.

Oceliarom sa podarilo vyrovnať osem minút pred koncom tretej tretiny, gól však po preskúmaní videa pre tesný offside odvolali. Ďalší recept nájsť už nedokázali a Spišská Nová Ves sa tak teší z historického postupu do finále.

Príspevok Zo Spišskej odchádzajú so sklonenými hlavami. Košičanom ušlo finále len o vlások je zobrazený ako prvý na KOŠICE:DNES.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://kosicednes.sk/spravy/zo-spisskej-odchadzaju-so-sklonenymi-hlavami-kosicanom-uslo-finale-len-o-vlasok/.

Back to top button