Politika

Celoeurópske mimovládky budú čoskoro realitou! Vláda musí ochrániť Slovensko.

Europarlament schválil novú smernicu, ktorá európskym mimovládnym organizáciam umožní po novom úplne hladké fungovanie v rámci celej EU! Desivé!

Dnes sa musí akákoľvek mimovládna organizácia zaregistrovať vždy v lokálnom štáte, prijať IČO, novú právnu formu a musia robiť auditorované účtovné uzávierky či výročné správy – štát tento sektor v istej miere kontroluje aj cez register zriadený v roku 2018.

Oceňujeme aktuálnu snahu SNS priniesť na stôl zákon o väčšej transparentnosti mimovládok. Tento zákon však nerieši podstatu problému a vzhľadom na nové nariadenie EU bude bohužiaľ úplne bezzubý!

Šorošovská klika totiž v EU zaviedla novú formu mimovládnej organizácie s názvom EURÓPSKE CEZHRANIČNÉ ZDRUŽENIE, čo znamená, že akákoľvek mimovládka založená v EU bude mať automaticky posôbnosť po celej EU bez toho, aby musela podstúpiť advantúru registračných úkonov v lokálnom národnom štáte.

Odstráni sa ekonomická kontrola mimovládnej organizácie tu na Slovensku, zmažú sa národné hranice, ich význam a naše možnosti na ochranu pred cudzím zasahovaním.

📓 Za tento návrh, ktorý je zakotvený v širších cieľoch Európskej zelenej dohody, si predstavte hlasovali všetci „slovenskí“ europoslanci progresívneho razenia – smeráci Beňová, Neveďalová, Hajšel, či Bilčík, Jurzyca, Lexmann, Wiezik a Mihál.

The post Celoeurópske mimovládky budú čoskoro realitou! Vláda musí ochrániť Slovensko. first appeared on REPUBLIKA.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://www.hnutie-republika.sk/celoeuropske-mimovladky-budu-coskoro-realitou-vlada-musi-ochranit-slovensko/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=celoeuropske-mimovladky-budu-coskoro-realitou-vlada-musi-ochranit-slovensko.

Back to top button