Spravodajstvo

PS kritizuje, že návrh k HZS sa venuje len jednej téme

Opozičné hnutie PS súhlasí so zmenou vekovej hranice pre povinné nosenie prilby na lyžiarskych tratiach.

Návrh novely zákona o Horskej záchrannej službe, ktorý problematiku rieši, by sa však podľa neho mal venovať viacerým problémom, nielen jednému. Návrh do Národnej rady predložila skupina poslancov z koaličnej SNS.

“S touto konkrétnou zmenou súhlasím, ale zaráža ma, že otvárate zákon o Horskej záchrannej službe takýmto prázdnym návrhom. (…). Samotní horskí záchranári očakávajú viacero legislatívnych zmien, tak prečo tu ideme hlasovať iba o jednoriadkovom návrhu?,” poznamenala v rozprave poslankyňa Natália Nash (PS).

Poukázala na to, že v parlamente mali na stole návrh novely aj v minulom roku. Daná úprava podľa nej riešila viaceré oblasti.

“Stačilo urobiť bežnú prax – chytiť do rúk už hotový návrh zákona z minulého roka, ktorý už prešiel takmer celým legislatívnym procesom, prehodnotiť jeho ustanovenia a vybrať z neho potrebné úpravy,” doplnila. Obáva sa preto, či nejde o súčasť kampane k voľbám do europarlamentu.

Poslanec a jeden z predkladateľov Adam Lučanský (SNS) reagoval, že ide o prvú legislatívu, ktorú realizuje. Avizoval, že prehodnotia, či je možné riešiť, resp. do návrhu zahrnúť body, ktoré riešil návrh novely z minulého volebného obdobia. “Nebojíme sa otvoriť ďalšie témy,” dodal.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://hn24.hnonline.sk/hn24/96146422-ps-kritizuje-ze-navrh-k-hzs-sa-venuje-len-jednej-teme.

Back to top button