Politika

Odmietame okrádanie občanov Robertom Ficom

Predsedníčka poslaneckého klubu KDH Martina Holečková odmieta avizované snahy Roberta Fica použiť peniaze zo súkromných vkladov ľudí a z druhého piliera na výstavbu diaľnic alebo konsolidáciu verejných financií. Holečková pripomína, že súkromný majetok ľudí je nedotknuteľný a peniaze v druhom pilieri patria viac ako 1,8 miliónu sporiteľom, a nie Robertovi Ficovi a jeho vláde. 

“Robert Fico, tak ako je to pre jeho vlády typické, chce opäť siahnuť ľuďom na ich úspory v druhom pilieri. Čo je však nepochopiteľnejšie, Robert Fico avizoval snahu použiť súkromné vklady ľudí, ktoré majú na svojich účtoch. Pán Fico, tieto peniaze nepatria vám ale patria ľuďom, ktorí ich majú uložené v bankách a v druhom pilieri si sporia na svoje dôchodky. Vládna koalícia už svojim rozhodnutím znížiť výšku odvodov do druhého piliera pripravila mladých ľudí o desiatky tisíc eur,” hovorí predsedníčka poslaneckého klubu KDH a expertka na sociálnu oblasť Martina HOLEČKOVÁ. 

Holečková kritizuje toto riešenie a odmieta zásahy do vkladov ľudí a do druhého piliera. “Robert Fico vytiahol ďalšie nesystémové a zlé riešenie. Premiér si myslí, že si týmto zahladí problémy s financiami, ktoré vláda má. Ale siahnuť na súkromné vklady ľudí alebo ich úspory v druhom pilieri je neprípustné,” dodáva Holečková. 

Automaticky prebrané zo zdroja: https://kdh.sk/odmietame-okradanie-obcanov-robertom-ficom/.

Back to top button