Spravodajstvo

Najmä na severe Slovenska môže od večera snežiť, do rána hrozí aj prízemný mráz

V niektorých okresoch Košického a Žilinského kraja platia od stredy večera výstrahy pred snežením. So snehom tu treba počítať až do štvrtka rána. Meteorológovia v noci miestami varujú aj pred prízemným mrazom. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informoval na webe.

Výstrahy prvého stupňa pred snežením platia v okresoch Kežmarok, Poprad a Stará Ľubovňa. Rovnako v okresoch Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Námestovo, Ružomberok, Tvrdošín a Čadca. Podľa meteorológov tu môže napadnúť päť až desať centimetrov nového snehu. “Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity,” uviedli meteorológovia s tým, že sneh tiež môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

S prízemným mrazom treba od polnoci počítať v celom Žilinskom a Trenčianskom kraji. Tiež vo väčšine Trnavského a Bratislavského kraja. Rovnako v okresoch Poprad, Topoľčany, Zlaté Moravce, Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Brezno, Detva, Zvolen, Žarnovica a Žiar nad Hronom. “Očakávaný prízemný mráz nie je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ale môže poškodiť vegetáciu nižšieho vzrastu,” varuje SHMÚ.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://hn24.hnonline.sk/hn24/96146039-najmae-na-severe-slovenska-moze-od-vecera-snezit-do-rana-hrozi-aj-prizemny-mraz.

Back to top button