Categories: Spravodajstvo

Blaha odkázal Macronovi: Slováci chcú MIER!

Odkaz Ľuboša Blahu prišiel po tom, čo francúzsky prezident Emmanuel Macron pred pár dňami opätovne vyhlásil, že nevylučuje poslanie vojsk na územie Ukrajiny. Ak si to bude vyžadovať bojová situácia a zároveň by došlo k požiadavke zo strany ukrajinskej vlády, počíta Macron aj s takouto možnosťou.

Dvojka kandidátky SMERU vo voľbách do Európskeho parlamentu v reakcii uviedla, že takéto uvažovanie je znamením čistého šialenstva. Podľa Blahu je proti takémuto radikálnemu riešeniu aj drvivá väčšina Francúzov. Ich prezident by tak mal rešpektovať požiadavky svojich občanov.

Blaha ďalej tvrdí, že obavy z vojny sú na mieste. Práve to malo byť jedným z dôvodov vystúpenia predsedu vlády Roberta Fica v parlamente. Vo svojom prejave zopakoval stanoviská strany SMER o tom, že Slovensko na Ukrajinu v žiadnom prípade vojakov nevyšle.

Následne Blaha označil stratégiu západu za chorú. Podľa jeho slov eskalácia konfliktu nikam nevedie. Tento postoj zastávajú predstavitelia strany SMER už dlhodobo. Zároveň volajú po širšej zhode na tom, aby Európska únia začala vyvíjať aktivity, smerujúce k zastaveniu bojov.  

Rovnako Ľuboš Blaha znova odkázal na slová svojho straníckeho predsedu Roberta Fica. Ten v súvislosti s touto témou už viackrát zopakoval, že vojna na Ukrajine nie je Slovenskou vojnou. Z toho je tak jednoznačné, aké postoje strana SMER v kontexte tejto témy zastávala a bude zastávať. Ide o úplne odlišné postoje, aké zastáva jej najväčší súčasný konkurent a opozičný súper, strana Progresívne Slovensko.

Príspevok Blaha odkázal Macronovi: Slováci chcú MIER! je zobrazený ako prvý na KOŠICE:DNES.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://kosicednes.sk/politika/blaha-odkazal-macronovi-slovaci-chcu-mier/.

KOŠICE:DNES

Share
Published by
KOŠICE:DNES

Recent Posts

Jednou z verzií vyšetrovania atentátu na Fica je, že útočník nebol osamelým vlkom

Šutaj Eštok upozornil, že spolupáchateľmi neboli dvaja ľudia z Handlovej, ako sa šírilo na sociálnych…

18 sekúnd ago

Verstappen mal v Taliansku namále, triumf pred dobiedzajúcim Norrisom uhájil o niekoľko desatín

Piate víťazstvo sezóny pre Holanďana.Automaticky prebrané zo zdroja: https://sportweb.pravda.sk/motorizmus/clanok/710651-max-verstappen-formula-f1-vc-emilia-romagna-lando-norris-charles-leclerc/?utm_source=pravda&utm_medium=rss&utm_campaign=rss.

21 sekúnd ago

Vrtuľník s iránskym prezidentom Raísím mal tvrdé pristátie, na miesto idú záchranári

Incident sa podľa štátnej televízie stal v provincii Východný Azerbajdžan, hoci podrobnosti sa líšia.Vrtuľník s…

5 minút ago

Ruské útoky si v Charkovskej oblasti vyžiadali desať mŕtvych, medzi zasiahnutými oblasťami je aj rekreačné stredisko

Na platforme Telegram vojenská správa Charkovskej oblasti tiež informovala, že v okrese Kupiansk v dôsledku…

10 minút ago

Jeden z prezidentských vrtuľníkov Iránu havaroval

Na miesto smerujú záchranné zložky, ich presun však komplikujú zlé poveternostné podmienky.Automaticky prebrané zo zdroja:…

10 minút ago

MAPA: Slovensko zasiahnu v priebehu zajtrajšieho dňa búrky. Meteorológovia varujú výstrahami pred lejakom aj krúpami

Búrky zasiahnu počas zajtrajšieho dňa veľkú časť krajiny.Automaticky prebrané zo zdroja: https://news.refresher.sk/160130-MAPA-Slovensko-zasiahnu-v-priebehu-zajtrajsieho-dna-burky-Meteorologovia-varuju-vystrahami-pred-lejakom-aj-krupami.

13 minút ago