Categories: Spravodajstvo

Konečne sme sa dočkali! Cez víkend ožije Spievajúca fontána v novom šate

Prvou udalosťou, ktorá odštartuje nabitý program bude otvorenie Detskej železnice. To sa začne v sobotu (27. 4.) o 9:15 hod. v Čermeli. Súčasťou bude jazda historickými vlakmi, jazda na cyklodrezinovom ovále na Alpinke a taktiež novinka, ktorou bude vznikajúca expozícia banskej železničnej techniky na konečnej stanici na Alpinke.

Hlavným lákadlom sobotňajšieho otvorenia programu bude Spievajúca fontána. O 18:30 hod. začne v parku otvorenie výstavy o histórii jej vzniku ale taktiež o jej súčasnosti. Následne sa o 19:00 hod. uskutoční slávnostné uvedenie Spievajúcej fontány do života, v jej novom šate.

>>> Celý program osláv Dňa mesta Košice nájdete na tomto odkaze. <<<

Súčasťou večerného programu bude predstavenie všetkých noviniek fontány, doprevádzané zaujímavým hudobným a tanečným programom. V programe bude účinkovať Musica Iuvenalis, Igor Dohovič, balet Národného divadla Košice, moderátor Richard Herrgott a návštevou ho poctí aj bývalý prezident Slovenskej republiky Rudolf Schuster.

Program bude pokračovať aj v nedeľu (28. 4.). Mestské lesy Košice totiž pripravujú slávnostné otvorenie riadnej prevádzky Vyhliadkovej veže Hradová. To bude spojené s voľným vstupom, pričom súčasťou programu budú aktivity lesnej pedagogiky pre mládež či zážitkové vzdelávanie.

Napriek tomu, že je tento jubilejný ročník organizovaný s najnižším rozpočtom v histórii, tak o zábavu návštevníkov v každom prípade nebude núdza.

Príspevok Konečne sme sa dočkali! Cez víkend ožije Spievajúca fontána v novom šate je zobrazený ako prvý na KOŠICE:DNES.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://kosicednes.sk/spravy/konecne-sme-sa-dockali-cez-vikend-ozije-spievajuca-fontana-v-novom-sate/.

KOŠICE:DNES

Share
Published by
KOŠICE:DNES

Recent Posts

Výstava Deň čo deň predstaví výtvarnú tvorbu študentov UKF

Ateliér 518 je skupina mladých študentiek a študentov výtvarnej výchovy a zároveň aj reálny priestor…

5 minút ago

A. Danko očakával, že okrúhly stôl politických strán nebude

Uznal však, že každý chce zmierenie.Automaticky prebrané zo zdroja: https://www.teraz.sk/slovensko/a-danko-ocakaval-ze-okruhly-stol/795927-clanok.html.

5 minút ago

Deti putovali na pútnické miesto v Marianke

Deti z Bratislavskej arcidiecézy putovali v sobotu 18. mája do Marianky. Témou tohtoročnej púte, ktorú…

9 minút ago

Zrážka lodí na Dunaji v Maďarsku si vyžiadala najmenej dve obete

Päť ľudí je naďalej nezvestných.Automaticky prebrané zo zdroja: https://www.aktuality.sk/clanok/tOoMH0t/zrazka-lodi-na-dunaji-v-madarsku-si-vyziadala-najmenej-dve-obete/.

12 minút ago

Irán potvrdil nepriame rozhovory s USA

Washington a Teherán sú dlho v ostrom rozpore, pričom napätie sa týka najmä sporného iránskeho…

15 minút ago

Izrael údajne našiel pri ofenzíve v Rafahu viacero tunelov Hamasu

Niektoré z tunelov údajne Hamas využil aj počas útoku na Izrael zo 7. októbra, pri…

15 minút ago