Categories: Spravodajstvo

Koncertom v Paríži Swiftová začala európske turné, v hale je 42-tisíc fanúšikov

Americká speváčka Taylor Swiftová dnes večer koncertom v Paríži začala európsku časť svojho turné Eras Tour. Skalní priaznivci čakali pred La Défensa Arenou podľa agentúry AFP aj niekoľko dní a dnes ráno už sa na mieste tvorili dlhé fronty.

Okolie jednej z najväčších koncertných hál v Európe sa počas dňa postupne zaplnilo ženami v šatách s flitrami a s kovbojskými topánkami, ľuďmi so slnečnými okuliarmi v tvare srdiečok alebo s číslovkou trinásť nakreslenou na chrbte ruky, čo sú najčastejšie symboly, ktorými sa fanúšikovia hlásia k svojmu idolu, píše AFP.

“Hrozne sa teším. Na koncert čakám už od júla, “uviedol Christophe Dondon, ktorý čakal v rade na vstup do haly už od rána, vybavený skladacou stoličkou. Dvadsaťročná Léa si na koncert obliekla ružové tylové šaty a vlastnoručne vyrobenú farebnú šálu. Manon Becartová so strapkami na tvárach hovorí, že je “veľmi nadšená, a to ešte ani nie sme vo vnútri”.

V rade pred arénou sa miešali dospelí, deti aj staršie páry. Prevažovala síce francúzština, ale asi 30 percent z 42-tisíc vstupeniek si kúpili cudzinci. V Spojených štátoch sú koncerty Swiftovej drahšie a vypredané, 20 percent lístkov v Paríži tak skúpili práve Američania. Vstupenky vo Francúzsku vyšli v priemere na 180 eur.

Swiftová do nedele vystúpi v Paríži celkovo štyrikrát, ďalšie dva koncerty v Lyone pridá na začiatku júna. Držitelia VIP lístkov sa do arény dostali o 15:30, všetci ostatní o hodinu neskôr. Samotný koncert potom začal o 20:00 a šou má trval vyše tri hodiny. Medzi ďalšie európske zastávky turné patria Madrid, Londýn alebo Mníchov.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://hn24.hnonline.sk/hn24/96148471-koncertom-v-parizi-swiftova-zacala-europske-turne-v-hale-je-42-tisic-fanusikov.

HNonline.sk

Share
Published by
HNonline.sk

Recent Posts

Slovensko si v pondelok na trhoch požičalo 650 miliónov eur

Najväčšiu sumu, 418 miliónov eur, štát získal z predaja dlhopisov so splatnosťou v roku 2034.Automaticky…

1 minúta ago

APZD: Zmena vzorca na minimálnu mzdu bude mať vplyv na podnikateľov

Z návrhu novely zákona, o ktorom v pondelok rokovala Hospodárska a sociálna rada (HSR) SR…

1 minúta ago

V Košiciach sa vykoľajila električka, obmedzili premávku MHD

Obmedzenia v premávke mestskej hromadnej dopravy (MHD) sa týkali len koľajovej dopravy.Automaticky prebrané zo zdroja:…

1 minúta ago

Absolventi Agronomickej fakulty v Nitre si symbolicky obnovili titul

Medzi absolventami boli aj významné osobnosti slovenského agrosektora.Automaticky prebrané zo zdroja: https://www.teraz.sk/regiony/nitra-absolventi-vsp-si-po-polstoroc/796094-clanok.html.

1 minúta ago

Priestory po Yure Hnúšťa prenajme firme Versaco, chce rozšíriť výrobu

Prenájom nových priestorov v hnúšťanskom priemyselnom parku pre spoločnosť Versaco schválili poslanci mesta na májovom…

1 minúta ago

Na Skalke sa konalo stretnutie duchovných správcov slovenských UPC

Do pútnického domu na Skalku pri Trenčíne pricestovali na svoje pravidelné dvojdňové pracovno-formačné stretnutie duchovní…

2 minúty ago