Juraj Droba: Ostro odsudzujem výhražné správy školám

Za posledné dni sme zaznamenali doslova kobercové nálety s hrozbou bombových útokov na školy v Bratislavskom kraji, aj na celom Slovensku.

„Ostro odsudzujem takéto konanie. Páchateľ riskuje, že na dlhé roky skončí vo väzení a zároveň hazarduje s tým najcennejším, čo máme, a to je ľudský potenciál našej mladej generácie. Páchateľov vyzývam, aby s tým okamžite prestali a vyjadrujeme podporu Polícii SR, ktorá pracuje na ich dolapení,“ vyhlásil predseda BSK Juraj Droba.

Na objasnení pôvodcov oznámení o bombových hrozbách spolupracuje polícia aj so zahraničnými partnermi

Vzhľadom na opakované anonymné nahlasovanie bômb na školách, pobočkách bánk a ďalších objektoch v posledných dňoch ministerstvo vnútra a Policajný zbor ubezpečujú verejnosť, že každé takéto nahlásenie sa preveruje tak, aby zdravie i majetok obyvateľov našej krajiny boli ochránené. Aj keď počet takýchto trestných činov v poslednom čase stúpa, polícia žiadny anonymný oznam nepodceňuje. Upozorňujeme, že páchateľom hrozia vysoké tresty odňatia slobody.

„Naše bezpečnostné zložky pracujú v plnom nasadení tak, aby bol každý jeden prípad preverený a anonymný páchateľ odhalený, aby za svoje výhražne konanie niesol trestnoprávnu zodpovednosť,“ zdôrazňuje minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok.

Na základe zhromaždených dôkazov Národná kriminálna agentúra začala trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin teroristického útoku, za ktorý páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie. Na objasnení skutku a vypátraní pôvodcu hrozieb polícia intenzívne pracuje, spolupracuje aj s ďalšími bezpečnostnými službami a zahraničnými partnermi. Ministerstvo vnútra SR apeluje na verejnosť, že v záujme eliminovania takýchto prípadov je potrebné zvyšovať vnímavosť voči tomuto fenoménu.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://bratislavskykraj.sk/juraj-droba-ostro-odsudzujem-vyhrazne-spravy-skolam/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=juraj-droba-ostro-odsudzujem-vyhrazne-spravy-skolam.

Bratislavský samosprávny kraj

Share
Published by
Bratislavský samosprávny kraj

Recent Posts

Hnutie Slovensko: Koalícia dokazuje, že nechce riešiť napätú situáciu

S iniciatívou na stretnutie parlamentných politických strán v Prezidentskom paláci prišli po atentáte na premiéra…

4 minúty ago

Petra Vlhová mala slávnostný výkop na Tehelnom poli, čoskoro ju čaká kontrola u lekára

Úradujúca olympijská víťazka v slalome Petra Vlhová musela predčasne ukončiť minulú sezónu už v jej…

7 minút ago

V Iráne havaroval jeden z prezidentských vrtuľníkov

V Iráne havaroval jeden z prezidentských vrtuľníkov.Automaticky prebrané zo zdroja: https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/710647-iran-havaria-prezidentskeho-vrtulnika-raisi/?utm_source=pravda&utm_medium=rss&utm_campaign=rss.

13 minút ago

Kaliňák prehovoril o bezpečnostnej situácii na Slovensku. „Šok, ktorý nás stretol, nás bude prenasledovať do konca života“

O 16:00 sa začala tlačová konferencia na Úrade vlády Slovensko je po atentáte na premiéra…

18 minút ago

Základná ingrediencia vie byť nenápadným „zabijakom“. Potravinu, ktorá spôsobuje tisíce úmrtí denne, máš doma aj ty

Soľ je základnou ingredienciou v kuchyni V Európe má hypertenziu každý tretí človek Srdcovo-cievne ochorenia…

20 minút ago

Inscenácia Prešporské porno je o normalizácii, no zrkadlo nastavuje dnešku

„Hovorí sa, že dejiny sa prvýkrát opakujú ako tragédia, druhýkrát ako fraška.“ Slová režisérky Valerie…

22 minút ago