Categories: Trenčín

Projekt Garáž vysiela začínajúcich hudobníkov z garáží na pódiá

Poznáte alebo dokonca máte kapelu, ktorá by mala svoju tvorbu predviesť na Pohode, v trenčianskej Hviezde alebo dokonca v zahraničí? Európske hlavné mesto kultúry Trenčín 2026 v spolupráci s festivalom Pohoda vyhlasuje novú otvorenú výzvu v rámci projektu Garáž. Okrem honorovaného koncertu získajú umelci a umelkyne možnosť zúčastniť sa na vzdelávacom bloku.

Vďaka projektu Garáž 2024 dostanú mladé kapely, interpreti a interpretky príležitosť predstaviť svoju hudobnú tvorbu svetu. V auguste vystúpia na hudobných podujatiach v trenčianskom Kultúrno-kreatívnom centre Hviezda.

Okrem toho získajú účasť na vzdelávacom bloku o fungovaní hudobného priemyslu, ktorý im poskytne cenné informácie a know-how pre ich kariéru. Aby toho nebolo málo, jedna z úspešných kapiel bude mať šancu zahrať si na prestížnom festivale Pohoda 2024 a vďaka sieti Európskych hlavných miest kultúry sa bude môcť predviesť aj v zahraničí.

Kto sa môže zapojiť?

„Tento rok sa okrem kapiel môžu prihlásiť aj sóloví hudobníci a hudobníčky, DJ-i a DJ-ky či producenti a producentky elektronickej hudby. A to bez obmedzenia veku a žánru,“  vysvetľuje Martin Krištof, ktorý má v tíme Trenčín 2026 projekt Garáž na starosti. „Základnou podmienkou je vlastná hudobná tvorba a maximálne jeden vydaný album,“ dodáva.

Začínajúce hudobné skupiny, interpreti a interpretky z celého Slovenska sa môžu do otvorenej výzvy prihlásiť do 12. mája 2024.Všetky informácie a podmienky zapojenia sú zverejnené na webstránke www.trencin2026.sk/vyzva-garaz.

Projekt Garáž prebieha v Trenčíne už štvrtýkrát. Už druhý rok je zameraný na  začínajúcich hudobníkov a hudobníčky. V roku 2023 sa prostredníctvom Garáže v Trenčíne ukázali aj hlasy, ktoré sa objavili v nomináciách na ocenenie Radio_Head Awards: Jolie Nox, Sona Kmet a RAYLAB.

O projekte Garáž

Garáž je najmenším pódiom festivalu Pohoda, ktoré symbolizuje začiatky kapiel. Každý rok po festivale sa v spolupráci s Európskym hlavným mestom kultúry Trenčín 2026 presunie do mesta Trenčín a dáva priestor mladým kapelám.

Garáž je iniciatíva, ktorá nielen obohacuje kultúrnu ponuku mesta Trenčín, ale aj podporuje mladých hudobníkov a hudobníčky v ich kariére. Cieľom projektu je poskytnúť príležitosť prezentovať, vzdelávať a sieťovať mladú generáciu slovenských hudobníkov a hudobníčok, a to nielen doma, ale aj za hranicami.

Trenčín 2026 finančne podporujú mesto Trenčín, Trenčiansky samosprávny kraj a Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky. Partnerom projektu je Európska únia.  

Automaticky prebrané zo zdroja: https://trencin.sk/aktuality/projekt-garaz-vysiela-zacinajucich-hudobnikov-z-garazi-na-podia/.

Mesto Trenčín

Share
Published by
Mesto Trenčín

Recent Posts

Obnova kaštieľa v Strážkach sa odkladá

Vlani pritom projekt Ministerstvo kultúry zaradilo do návrhu priorít na obnovu národných kultúrnych pamiatok vo…

4 minúty ago

Niektoré vtáky a netopiere spôsobujú diery v zateplení

V prípade, že na budove rekonštrukcia prebehla, môže sa správca obrátiť na spoločnosť, ktorá sa…

10 minút ago

Pellegrini: Na okrúhly stôl politických strán zrejme ešte nedozrel čas

Ukazuje sa, že na okrúhly stôl politických strán zrejme ešte nedozrel čas.Automaticky prebrané zo zdroja:…

10 minút ago

Pellegrini: Na okrúhly stôl politických strán zrejme ešte nedozrel čas

Ukazuje sa, že na okrúhly stôl politických strán zrejme ešte nedozrel čas.Automaticky prebrané zo zdroja:…

10 minút ago

V Česku včera zasiahlo tornádo obývanú oblasť. Zdvihlo zo zeme trampolínu aj kamene

Našťastie tornádo nemalo dostatok energie na napáchanie väčších škôd.Automaticky prebrané zo zdroja: https://news.refresher.sk/160114-V-Cesku-vcera-zasiahlo-tornado-obyvanu-oblast-Zdvihlo-zo-zeme-trampolinu-aj-kamene.

11 minút ago

Tento dôležitý doklad nebude Slovákom na tohtoročnej dovolenke platiť všade. Zisti, ako ho „nahradiť“

Ak máš v peňaženke Európsky zdravotný preukaz, mal by si spozornieť Tieto informácie ti môžu…

16 minút ago