Categories: Futbal

Tentoraz sme hernú prevahu pretavili aj do troch gólov

Okrem Mária Rušina a Tibora Starinského, ktorých stále trápia svalové problémy, mal tréner Koch k dispozícii celý káder. Keďže nás však v stredu čaká predohrávané 30. kolo, snažil sa, aby boli jeho zverenci vyťažení čo najrovnomernejšie a zostavu zložil takto:

Bartko – Lajčák, Kačír, Kristan, Ewerton – Ondrejka (C), Pilát, Grega – Pirhala, Bavoľár, Jooks.
(Náhradníci: Pohoryliak – Novák, Harbar, Šomšák, Hazraolli, Vida.)

Od prvých dotykov s loptou bolo jasné, ako bude stretnutie vyzerať. Kechnec stavil na poctivú defenzívu a hru celý čas tvorili Kežmarčania. Postupne prichádzali aj šance, ale neboli vyložené. Väčšinou to boli strely spoza pokutového územia. Hostia sa do prvej ofenzívnej akcie dostali až v 16. minúte, no pokus Konerackého netrafil cieľ. Nič to však na priebehu hry ani na zakončovaní našich akcií nemenilo. Po polhodine to skúsil Tomáš Ondrejka, brankár Orlovský jeho strelu vyrazil, ale lopta sa dostala k Adamovi Pirhalovi, ktorý ju pohodlne dorazil do siete. Kechnečania sa osmelili ešte v prvom polčase a mohli aj vyrovnať. Vynikajúci center z ľavej strany totiž pristál na hlave Čuchtu, ale fantastickým zákrokom sa blysol Branislav Bartko, ktorý sa medzi tri žrde postavil prvýkrát v jarnej časti.

Zákrok Braňa Bartka. (Snímky: Tibor Gábor)

Aj druhé dejstvo bolo v kežmarskej réžii. Náš úvodný náznak šance odvrátila defenzíva hostí a v bráne neskončili ani následné príležitosti Gregu, Jooksa či Kristana. Po hodine hry sa o slovo prihlásil aj Kechnec, ale Bratko bol pozorný a vyrazenú loptu poslala naša obrana do bezpečia. To bolo z hosťujúcej strany v podstate všetko, tak sme sa k slovu dostali my. Adam Pirhala vystihol aut Macka, predral sa cez troch protihráčov, prihral Jooksovi a brazílsky krídelník umiestnil loptu ideálne k žrdi. Stretnutie sa už iba dohrávalo, ale v závere nadstavenia nás hlavný rozhodca ešte nechal kopnúť rohový kop. Milan Novák ho poslal na bližšiu žrď, kde sa perfektne zorientoval Simon Kristan a efektnou pätičkou z voleja upravil výsledok na 3:0.

Ewerton. (Snímky: Tibor Gábor)

24. kolo Majstrovstva regiónu IV. liga Východ

1.MFK Kežmarok – FK Kechnec 3:0 (1:0) Góly: Pirhala, Jooks, Kristan.

STANISLAV KOCH, tréner 1.MFK Kežmarok: „Chcel som dať príležitosť všetkým hráčom, ktorí poctivo trénujú, pretože si zaslúžia hrať. Zápas však nebol taký jednoduchý, ako by sa podľa výsledku mohlo zdať. Dali sme prvý gól, ale neustále sme hrali do plnej obrany. Na tomto vybitom teréne nám v strede poľa kombinácia trochu viazla. V dôležitom momente nás podržal aj brankár Braňo Bartko. Súper mohol vtedy vyrovnať a hralo by sa odznova, takže táto situácia bola rozhodujúca. Po prestávke sme si chceli vytvoriť tlak a druhýkrát skórovať, aby sa hra upokojila. Súper síce ešte odolával, ale nakoniec sa nám to podarilo a záver sme už mali pod kontrolou. Musíme byť spokojní, že sme vyhrali rozdielom triedy.“

MARIÁN HAMINDA, tréner FK Kechnec: „Od mojich chlapcov som čakal bojovnosť, nasadenie a odvahu hrať futbal. V prvom polčase tam bojovnosť i nasadenie bolo, ale odvaha chýbala. Po zmene strán už prišli nejaké náznaky šancí, ale vonku je potrebné skórovať aj z ničoho. My v každom zápase dostávame nejaký hlúpy gól alebo taký, ktorý vyplynie z našej nepozornosti. Prvým dvom gólom sa teraz dalo zabrániť, ale keď nedáme gól, nemôžeme vyhrať. Keďže však stále nejaký inkasujeme, tak potom nemôžeme pomýšľať ani na body. V Kežmarku bolo celkom dobré prostredie i trávnik, dobrý súper, čistá hra a gratulujem domácim k výkonu.“

Patrik Grega. (Snímky: Tibor Gábor)

FOTOGALÉRIA od Tibora Gábora (otvoríte kliknuntím)

Po tomto víťazstve sa nám od prenasledovateľov podarilo odskočiť a prinajhoršom piatu priečku v tabuľke by sme si už mali ustrážiť. Stratená nie je ani štvrtá pozícia, o čom dosť napovie nedeľný výsledok Ľubotíc v Medzeve. Najbližšie nás čaká duel v netradičnom dni a zároveň netradičnom čase. Na sviatok Dňa víťazstva nad fašizmom sa totiž predohráva celé 30. kolo. V stredu teda od 10.30 h privítame v Kežmarku Sobrance.

Príspevok <span>Tentoraz</span> sme hernú prevahu pretavili aj do troch gólov je zobrazený ako prvý na 1. MFK Kežmarok.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://1mfkkezmarok.sk/tentoraz-sme-hernu-prevahu-pretavili-aj-do-troch-golov.

1. MFK Kežmarok

Share
Published by
1. MFK Kežmarok

Recent Posts

V jednej lokalite Chorvátska bol zrejme máloktorý našinec. A nielen našinec

Ani tam nechýba more s jedinečnou farbou.Automaticky prebrané zo zdroja: https://www.aktuality.sk/clanok/gdgru49/v-jednej-lokalite-chorvatska-bol-zrejme-maloktory-nasinec-a-nielen-nasinec/.

4 minúty ago

Dramatický záver Niké Ligy. Žilina doma zlyhala a pripravila sa o Európu, Košice zostávajú medzi elitou

Slovan má šiesty titul za sebou.Automaticky prebrané zo zdroja: https://sportweb.pravda.sk/futbal/nike-liga/clanok/710585-nike-liga-fc-kosice-trnava-slovan-dac-dunajska-futbal/?utm_source=pravda&utm_medium=rss&utm_campaign=rss.

9 minút ago

Stretnutie (IN)VALID sa v utorok 21.5.2024 nekoná

Oznamujeme, že stretnutie spoločenstva (IN)VALID, ani poobedné osobné poradenstvo – pacientsky koučing – sa v…

12 minút ago

Ukrajinské útoky dronmi narušili 14 percent kapacity ruskej rafinácie ropy, Rusko bolo nútené zastaviť jej export

Dodávky elektriny pre civilistov aj armádu však narušili zanedbateľne.Ukrajinské útoky dronmi na ruské energetické zaria...Automaticky…

13 minút ago

Približne 23 migrantov smerujúcich z Tuniska do Talianska je nezvestných

Približne 23 migrantov, ktorí smerovali na lodi z Tuniska do Talianska, je nezvestných. V sobotu…

13 minút ago

(SLEDUJEME ONLINE) Slovensko vs. Francúzsko: Dnešný súper nám dlhodobo sedí

Zápas Slovenska proti Francúzsku sledujeme NAŽIVO V našom online prenose ti prinášame výsledky a všetky…

16 minút ago