Categories: Spravodajstvo

Státisíce fanúšikov prišli na “historický” koncert Madonny na pláži Copacabana

Státisíce fanúšikov prišli v sobotu večer na pláž Copacabana v brazílskom Riu de Janeiro na bezplatný koncert pod šírym nebom americkej speváčky Madonny a premenili rozľahlý piesočný pás na obrovský tanečný parket.

Mesto odhadlo, že 65-ročnú popovú hviezdu si prišlo vypočuť 1,6 milióna ľudí, uviedla agentúra Reuters. Brazílsky koncert uzavrel turné Celebration, ktoré kráľovná popu odštartovala vlani v októbri v Londýne.

“Historická udalosť”

Akcia bola vopred označovaná za “historickú udalosť”. Madonna na svojich oficiálnych internetových stránkach uvádzala, že pôjde o najväčšiu šou v jej 40-ročnej kariére. Doteraz bol podľa návštevnosti najväčším koncertom ten z roku 1987 v parížskom Parku Sceaux, na ktorý dorazilo 130-tisíc divákov.

V Riu niektorí fanúšikovia dorazili na miesto aj s niekoľkodňovým predstihom, aby získali dobré miesto. Mnohí kotvili na desiatkach lodí blízko pláže a diváci sa tiesnili aj v apartmánoch na pláži.

Niektorí organizovali domáce večierky v jasne osvetlených bytoch a hoteloch na pobreží. Nad hlavami lietali vrtuľníky a drony. Pozdĺž pláže bolo rozmiestnených 18 zvukových veží, aby všetci účastníci dobre počuli.

Kráľovná popu, celá v čiernom, sa objavila pred 23:00 miestneho času (dnes 04:00 nášho času) a podľa agentúry AFP ihneď uviedla davy do varu interpretáciou piesne Nothing Really Matters.

Tisícky policajtov

Koncert začal s takmer 50-minútovým meškaním a trval vyše dve hodiny. Nechýbali ani klasické hity ako Like a Virgin, Hung Up a Like a Prayer. Na pódiu sa k Madonne pripojilo aj brazílske spevácke duo Anitta & Pabllo Vittar a mladí hudobníci zo škôl samby.

Rio sa na koncert pripravovalo niekoľko dní. Úrady uviedli, že do okolia miesta konania koncertu vyslali tisícky policajtov, aby usmerňovali davy podobne ako pri preslávených novoročných oslavách v meste. Hasiči pri teplote okolo 28 stupňov Celzia kropili fanúšikov, ktorí sa zišli pri pódiu, vodou.

Zadarmo bola distribuovaná tiež pitná voda. Úrady zvýšili ostražitosť voči zdravotným problémom spôsobeným horúčavami po tom, ako vlani na koncerte Taylor Swiftovej zomrel mladý fanúšik na následky vyčerpania z horúčavy, upozornila agentúra Reuters.

V minulosti mali na ikonickej pláži koncerty napríklad The Rolling Stones alebo Rod Stewart. Aj oni prilákali viac ako milión ľudí.

Vlády štátu a mesta Rio de Janeiro uviedli, že na koncert vynaložili 20 miliónov realov. Zvyšok financovali súkromní sponzori. Úrady odhadujú, že koncert by mohol ekonomike Ria priniesť zhruba 300 miliónov realov.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://hn24.hnonline.sk/hn24/96147635-statisice-fanusikov-prisli-na-historicky-koncert-madonny-na-plazi-copacabana.

HNonline.sk

Share
Published by
HNonline.sk

Recent Posts

Take 2 je za posledný štvrťrok v 2.9 miliardovej strate

Niet divu, že sa Take 2 snažilo nastaviť dátum vydania GTA 6, aby aspoň takto…

2 minúty ago

Zvládli aj posledný krok. Leverkusen oslávil titul bez jedinej prehry, Bayern až tretí, Bera s Bochumom čaká baráž

Sezóna bez prehry.Automaticky prebrané zo zdroja: https://sportweb.pravda.sk/futbal/zahranicne-ligy/clanok/710581-xabi-alonso-bayer-leverkusen-bundesliga-bayern-mnichov-futbal/?utm_source=pravda&utm_medium=rss&utm_campaign=rss.

3 minúty ago

EFFETA | ZOSLANIE DUCHA SVÄTÉHO, ROK B

"Duch pravdy vás uvedie do plnej pravdy" (Jn 15, 26-27;16, 12-15). Zamyslenie sa nad evanjeliom…

4 minúty ago

HN24: F1

Automaticky prebrané zo zdroja: https://hn24.hnonline.sk/hn24/96149991-hn24-f1.

11 minút ago

Partii chalanov sa podarilo vybudovať coworking nabitý kreativitou

Zaparkuješ priamo pred kanclom a spravíš si výberovú kávičku, ktorú si vypiješ na terase. Struhneš…

14 minút ago

Univerzála, ktorý býval s Gretzkým, pocta prekvapila. Z našej silnej generácie som tam jediný, vraví Liba

Automaticky prebrané zo zdroja: https://sportweb.pravda.sk/hokej/ostatne/clanok/710579-igor-liba-sien-slavy-iihf-hokej-ms-2024/?utm_source=pravda&utm_medium=rss&utm_campaign=rss.

22 minút ago