Categories: Spravodajstvo

KOŠICE zverejnili návrh Programového rozpočtu: Časť poslancov sa búri, primátor ich kritizuje

SKLAMANÝ POLAČEK

Zvláštnu pozornosť si vyžaduje suma 16,6 milióna eur vyčlenená pre mestské časti, ako aj úver vo výške 1 milión eur. Tento úver je určený na financovanie projektov vyvolaných príchodom nového závodu automobilky Volvo a súvisiacich príprav na čerpanie eurofondov. Dôležitým aspektom rozpočtu je aj plánované zapracovanie dotácií na šport a kultúru, ktoré sa očakáva v letnom období po prijatí finančnej kompenzácie od štátu.

Rozpočet sa však stretol s kritikou zo strany starostov mestských častí, mnohých z nich, ktorí sú zároveň poslancami mesta. Primátor Jaroslav Polaček vyjadril sklamanie z ich postoja, keďže nedávna zmena štatútu mesta im umožnila získanie dodatočných finančných prostriedkov. „Postoj starostov mestských častí, ktorí sú mnohí zároveň poslancami mesta, je pre nás sklamaním. Peniaze, ktoré získali od mesta zmenou štatútu nám budú chýbať napríklad na opravu ciest a chodníkov. Do súvislých opráv ciest sme pritom plánovali dať približne 12 miliónov eur, takto sme nútení znížiť investície do infraštruktúry približne na 20 percent,“ zdôraznil Polaček.

DLH NA KOMUNIKÁCIÁCH

Celkový investičný dlh na cestných komunikáciách v meste presahuje 100 miliónov eur a primátor naznačuje, že mesto sa pokúsi niektoré cesty opraviť prostredníctvom projektov financovaných z eurofondov.

Mesto Košice očakáva, že rokovania mestského zastupiteľstva o schválení rozpočtu sa uskutočnia v najbližších dňoch. Radnica zároveň pozýva občanov, aby sa pri otázkach týkajúcich sa rozpočtu obrátili na príslušné kontakty uvedené na webových stránkach mesta. V pláne je aj poskytovanie podrobnejších informácií a odpovedí na otázky verejnosti, čím mesto dúfa, že zvýši transparentnosť a zapojenie občanov do rozhodovacieho procesu.

Príspevok KOŠICE zverejnili návrh Programového rozpočtu: Časť poslancov sa búri, primátor ich kritizuje je zobrazený ako prvý na KOŠICE:DNES.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://kosicednes.sk/spravy/kosice-zverejnili-navrh-programoveho-rozpoctu-cast-poslancov-sa-buri-primator-ich-kritizuje/.

KOŠICE:DNES

Share
Published by
KOŠICE:DNES

Recent Posts

Pred polstoročím došlo v mestách Dublin a Monaghan k výbuchom bômb

Za tragédiu v Dubline a Monaghane nebol dodnes nikto potrestaný a aj po päťdesiatich rokoch…

14 minút ago

Páchateľ to nedomyslel. Nenásobme násilie, objímajte svoje deti, radí psychológ Madro (podcast)

Nezabúdajme, že aj terorista zo Zámockej chcel zabiť premiéra Hegera a pozornosť na LGBTQ komunitu…

35 minút ago

Patrí k najobľúbenejším ZOO na svete. V tej pražskej môžete uvidieť najväčšie skvosty rôznych druhov zvierat

Zábery z pražskej ZOO zachytil mReportér Marián Hrnčiar.Automaticky prebrané zo zdroja: https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/710293-patri-k-najoblubenejsim-zoo-na-svete-v-tej-prazskej-mozete-uvidiet-najvacsie-skvosty-roznych-druhov-zvierat/?utm_source=pravda&utm_medium=rss&utm_campaign=rss.

35 minút ago

Zuzana Fialová: Výrazná herečka, úspešná režisérka aj talentovaná tanečnica. Dnes slávi 50. narodeniny

Zuzana Fialová je jednou z našich najvýraznejších herečiek.Automaticky prebrané zo zdroja: https://kultura.pravda.sk/film-a-televizia/clanok/710322-zuzana-fialova-vyrazna-herecka-uspesna-reziserka-aj-talentovana-tanecnica-dnes-slavi-50-narodeniny/?utm_source=pravda&utm_medium=rss&utm_campaign=rss.

35 minút ago

Tri vražedné útoky, ktoré zmenili Slovensko

Po atentáte politici deklarovali, že chcú upokojiť situáciu.Automaticky prebrané zo zdroja: https://www.aktuality.sk/clanok/ONXjIm9/tri-vrazedne-utoky-ktore-zmenili-slovensko/.

2 hodiny ago

Trnavský arcibiskup Ján Orosch požehnal nemocničnú kaplnku v Komárne

KOMÁRNO 17. mája 2024 - Mnohí ľudia prišli so záujmom k novej nemocničnej Kaplnke Panny…

5 hodín ago