Categories: Oznamy

Cestujúci z Zürichu sa dostanú domov do Bratislavy

BRATISLAVA – Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) reaguje na technickú poruchu súpravy rakúskeho dopravcu Österreichische Bundesbahnen (ÖBB) railjet xpress RJX 167 (Zürich Hbf 12:40 – Bratislava hl.st. 21:51), ktorá dnes v utorok 30. apríla ukončí svoju jazdu vo Viedni.

Pre cestujúcich z Zürichu do Bratislavy ZSSK pripravila náhradné riešenia:

  • Regionálny expres REX 7765: Z Viedne vyrazí o 20:32 a do stanice Bratislava-Petržalka príde o 21:44. V prípade meškania railjet xpress-u, cestujúci môžu prestúpiť na vlak REX 7769, ktorý príde do stanice Bratislava-Petržalka o 22:44.
  • Náhradná autobusová doprava: Cestujúcich z Bratislavy-Petržalky prepraví ZSSK na hlavnú stanicu v Bratislave. Autobus bude stáť aj na zastávke Hodžovo námestie.
  • Prestup na vlak R 615 ZEMPLÍN: Cestujúci na východné Slovensko budú môcť prestúpiť na hlavnej stanici v Bratislave na vlak R 615 ZEMPLÍN (Bratislava hl. st. 22:27 – Humenné 6:50)*.

 

ZSSK sa ospravedlňuje za prípadné obmedzenia a komplikácie. Spoločnosť vynakladá maximálne úsilie, aby malo opatrenie minimálny dopad na cestujúcich a aby sa zachovala plynulosť železničnej dopravy.

*cestujúcich medzi stanicami Michalovce a Humenné ZSSK prepravuje náhradnou autobusovou dopravou 


ZSSK zabezpečuje osobnú železničnú dopravu na Slovensku. Stopercentným akcionárom ZSSK je Slovenská republika prostredníctvom Ministerstva dopravy SR, ktorá si zmluvne objednáva a platí služby vo verejnom záujme v osobnej železničnej doprave. Prioritnú časť majetku tvoria železničné koľajové vozidlá (rušne, vozne, vlakové súpravy). Spoločnosť vznikla v roku 2005 a je jedným z troch nástupníckych podnikov jednotných železníc (popri Železniciach SR a Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia).

ZSSK realizuje priemerne 1 723 vlakov denne, z toho 8 IC vlakov, 273 ostatných diaľkových vlakov a 1 442 regionálnych a prímestských spojov. Zastavuje v 705 staniciach a zastávkach, jazdí na linkách po 2 840 kilometroch tratí na Slovensku.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://www.zssk.sk/aktuality/cestujuci-z-zurichu-sa-dostanu-domov-do-bratislavy/.

Železnice Slovenskej republiky

Share
Published by
Železnice Slovenskej republiky

Recent Posts

Gretzky, Lemieux a hokejista z Nemecka. Draisaitlova forma vo vyraďovacej časti vyráža dych

Dvadsaťosemročný center si s 23 bodmi ustrážil vedenie v tabuľke produktivity.Automaticky prebrané zo zdroja: https://sportweb.pravda.sk/hokej/nhl/clanok/710617-leon-draisaitl-wayne-gretzky-nhl-hokej/?utm_source=pravda&utm_medium=rss&utm_campaign=rss.

3 minúty ago

VODIČI, POZOR: Kvôli nehode uzavreli cestu medzi obcami Soľ a Hlinné

Na mieste zasahujú štyria príslušníci HaZZ, prítomná je tiež polícia.Automaticky prebrané zo zdroja: https://www.teraz.sk/regiony/pre-nehodu-troch-aut-je-uzavreta-cesta/795897-clanok.html.

5 minút ago

Záhorská Bystrica otvára nové multifunkčné ihrisko a petangové dráhy

Multifunkčné ihrisko je určené pre verejnosť, využívajú ho aj futbalisti z MFK Záhorská Bystrica.Automaticky prebrané…

5 minút ago

Francúzsko mobilizuje políciu, aby obnovila poriadok na Novej Kaledónii

Francúzske úrady na Novej Kaledónii zmobilizovali stovky policajtov, aby znovu získali kontrolu nad hlavnou cestou…

8 minút ago

Dáta bez pátosu: Čo mnohí (všetci) prehliadajú​ na ruskej ekonomike

Rusku sa nedarí dostať za svoje tovary a služby zaplatené.Automaticky prebrané zo zdroja: https://www.tyzden.sk/ekonomika/110217/data-bez-patosu-co-mnohi-vsetci-prehliadaju-na-ruskej-ekonomike/.

12 minút ago

Hudbu či videá možno sťahovať pre súkromné účely, ale iba z legálneho zdroja

Stiahnuť video či hudbu alebo vytvoriť kópiu na súkromné účely je možné iba v prípade…

13 minút ago