Categories: Spravodajstvo

Grécky poslanec mal udrieť svojho kolegu, bol suspendovaný. Predseda parlamentu chce podať trestné oznámenie

Predseda gréckeho parlamentu Konstantinos Tasulas vyhlásil, že podá trestné oznámenie na poslanca, ktorý údajne udrel svojho kolegu počas stredajšej rozpravy. TASR sa odvoláva na agentúru AP.

Poslanca, ktorý nebol menovaný, po bitke suspendovali na 15 dní. K incidentu údajne došlo pred rokovacou sálou a svedkami boli viacerí jeho kolegovia.

“Páchateľa tohto závažného a barbarského útoku môžeme obžalovať z trestného činu v zrýchlenom konaní,” povedal predseda parlamentu. Dodal, že poslanecká imunita sa vzťahuje na priestupky, ale nie na trestné činy.

K údajnej bitke došlo niekoľko hodín pred tým, ako má grécky najvyšší súd zverejniť zoznam politických strán, ktoré budú spĺňať podmienky na postavenie kandidátov vo voľbách do Európskeho parlamentu 9. júna.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://hn24.hnonline.sk/hn24/96145987-grecky-poslanec-mal-udriet-svojho-kolegu-bol-suspendovany-predseda-parlamentu-chce-podat-trestne-oznamenie.

HNonline.sk

Share
Published by
HNonline.sk

Recent Posts

Na železničnom priecestí v Turzovke sa zrazil vlak s osobným autom

Osobné vlaky medzi Makovom a Turzovkou boli pre cestujúcich nahradené autobusovou dopravou.Automaticky prebrané zo zdroja:…

4 minúty ago

Na Kysuciach sa zrazil vlak s osobným autom

Dopravná nehoda sa stala priamo v centre Turzovky na železničnom priecestí.Automaticky prebrané zo zdroja: https://www.aktuality.sk/clanok/h1rbdXt/na-kysuciach-sa-zrazil-vlak-s-osobnym-autom/.

10 minút ago

Slovenské domácnosti môžu prísť o dodávku pitnej vody. Vodári chcú navýšiť vodné o desiatky percent

Ceny vodného a stočného sa musia podľa vodárov zvýšiť Združenie slovenských spotrebiteľov vidí chybu v…

13 minút ago

Bez pozvánky do reprezentácie, bez novej zmluvy. Vicemajster Pánik si hľadá prácu

Richard Pánik ukončil pôsobenie v Pardubiciach ako český vicemajster.Automaticky prebrané zo zdroja: https://sportweb.pravda.sk/hokej/europske-sutaze/clanok/709099-bez-pozvanky-do-reprezentacie-bez-novej-zmluvy-vicemajster-panik-si-hlada-pracu/?utm_source=pravda&utm_medium=rss&utm_campaign=rss.

15 minút ago

Správy Hlohovskej televízie /6. mája 2024/ 19. týždeň:

▪️ Vezmeme vás na Deň kvetov 2024 ▪️ Tradičné stavanie mája v Hlohovci ▪️ V…

18 minút ago

Pri údržbe kanalizácie na Sicílii zomrelo päť ľudí, šiesty je v nemocnici

Päť osôb zomrelo v pondelok na talianskej Sicílii po nadýchaní sa jedovatých plynov pri údržbe…

20 minút ago