Categories: Spravodajstvo

OBROVSKÝ ŠOK! V Česku VRAJ zabránili ATENTÁTU na Pellegriniho: Mali v tom prsty HACKERI

ÚDAJNÝ ÚTOK UKRAJINSKÉHO DIPLOMATA

Podľa zistení českého denníka Deník N, správy tvrdili, že Česká republika zabránila pokusu o atentát na Pellegriniho, ktorý mal organizovať ukrajinský diplomat. Konkrétne, falošné hlásenia citovali: “V súvislosti s organizáciou atentátu na slovenského prezidenta Petra Pellegriniho na území Českej republiky ukrajinským občanom Maruničom V. je pán Vitalij Usatyj, chargé d’affaires Ukrajiny v ČR, vyhlásený za personu non grata.”

IŠLO O VÝMYSEL

Rýchlo sa však ukázalo, že informácie sú výmyslom. České ministerstvo zahraničných vecí sa okamžite ohradilo proti týmto tvrdeniam. Hovorca ministerstva Daniel Drake vyhlásil: “Rezolútne popierame, že je to pravda. Ide o dezinformáciu, podľa našich informácií nejde o autentické spravodajstvo ČTK.” Tento postoj neskôr potvrdila aj samotná tlačová agentúra, ktorá sa vyjadrila, že falošné správy neboli súčasťou ich produkcie a boli okamžite odstránené.

Prípadom sa intenzívne zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba (BIS) a ďalšie príslušné úrady, aby odhalili pôvodcu útoku a zabezpečili, že sa podobný incident nebude opakovať. Tento incident opätovne zdôrazňuje dôležitosť ochrany digitálnych informačných zdrojov a potrebu byť ostražitý voči možnému šíreniu dezinformácií, ktoré môžu výrazne ovplyvniť verejnú mienku a bezpečnostnú situáciu v krajine.

Príspevok OBROVSKÝ ŠOK! V Česku VRAJ zabránili ATENTÁTU na Pellegriniho: Mali v tom prsty HACKERI je zobrazený ako prvý na KOŠICE:DNES.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://kosicednes.sk/spravy/obrovsky-sok-v-cesku-vraj-zabranili-atentatu-na-pellegriniho-mali-v-tom-prsty-hackeri/.

KOŠICE:DNES

Share
Published by
KOŠICE:DNES

Recent Posts

VIDEO: Môžem povedať, že má človek mozog, keď som ho nevidela? Prezidentka Čaputová reaguje na výroky o plochej Zemi

Prezidentka v nedeľnej diskusii Na telo zareagovala na Machalove výroky o plochej Zemi.Automaticky prebrané zo…

7 minút ago

Najluxusnejšia škola sveta: na Le Rosey chodili králi aj syn Johna Lennona. Študenti majú vlastnú jachtu aj lyžiarsky svah

Školy, kam chodia deti bohatých rodičov, nie sú len vo filmoch. Po svete existuje množstvo…

7 minút ago

Komfort v záhrade vďaka pohodlnému nábytku a oblečeniu

Záhrada by mala byť oázou pokoja a oddychu, kde možno na chvíľu vypnúť od starostí…

8 minút ago

Nemecko vlani vyviezlo 786.000 elektromobilov

Na vývoz smerovali v roku 2023 elektromobily v hodnote 36 miliárd eur, čo výrazne prevýšilo…

8 minút ago

Výťažok z Handlovskej varenice pôjde na podporu umeleckej školy

S myšlienkou vytvoriť gastronomické podujatie s benefičným účelom, akým už je tradičná Handlovská kapustnica, prišla…

8 minút ago

OPITÁ A PRIRÝCHLA: Vodičke hrozí pokuta a zákaz šoférovania

Vodička bude riešená správnym orgánom príslušného dopravného inšpektorátu Policajného zboru.Automaticky prebrané zo zdroja: https://www.teraz.sk/regiony/policia-vodicka-isla-v-kamennej-poru/792859-clanok.html.

8 minút ago