Categories: Spravodajstvo

Protimonopolný úrad schválil ovládnutie energetickej firmy GGE pražskou spoločnosťou Unicapital Energy

Protimonopolný úrad dal pražskej spoločnosti Unicapital Energy súhlas na ovládnutie bratislavskej energetickej firmy GGE. Transakciu predtým začal posudzovať aj český Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže. Unicapital Energy patrí do skupiny Creditas finančníka Pavla Hubáčka.

“Protimonopolný úrad dospel k záveru, že s ohľadom na štruktúru trhov v oblasti energetiky v rámci Slovenskej republiky nie je predmetná koncentrácia problematická,” uviedol úrad, ktorého rozhodnutie v prípade je už právoplatné.


Ťahúň Prešovského kraja čelí veľkej pokute. Štát mu chce zobrať dvojnásobok toho, čo za rok zarobil

Predávajúcim je britský fond Infracapital, investičná odnož finančnej skupiny M&G, ktorý GGE kúpil v roku 2015. Skupina GGE vlastní tepláreň v Považskej Bystrici, obchodníka s energiami Elgas, lokálnu distribučnú sieť alebo viac ako 90 kilometrov tepelných rozvodov v šiestich mestách. Okrem Slovenska je GGE aktívna aj na poľskom a českom trhu.

Skupina Creditas, predtým pôsobiaca pod názvom Unicapital, sa zameriava na dlhodobé investície, podniká najmä vo finančných službách, energetike a realitách. V energetike podniká od roku 2013. Jej energetická divízia v Česku prevádzkuje distribučné sústavy, ktoré zásobujú energiou priemyselné podniky, logistické centrá, administratívne budovy a rezidenčné štvrte. Patrí jej okrem iného plynová elektráreň v Prostějove a chystá sa postaviť paroplynovú elektráreň v Chomutove.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://hn24.hnonline.sk/hn24/96145522-protimonopolny-urad-schvalil-ovladnutie-energetickej-firmy-gge-prazskou-spolocnostou-unicapital-energy.

HNonline.sk

Share
Published by
HNonline.sk

Recent Posts

Take 2 je za posledný štvrťrok v 2.9 miliardovej strate

Niet divu, že sa Take 2 snažilo nastaviť dátum vydania GTA 6, aby aspoň takto…

4 minúty ago

Zvládli aj posledný krok. Leverkusen oslávil titul bez jedinej prehry, Bayern až tretí, Bera s Bochumom čaká baráž

Sezóna bez prehry.Automaticky prebrané zo zdroja: https://sportweb.pravda.sk/futbal/zahranicne-ligy/clanok/710581-xabi-alonso-bayer-leverkusen-bundesliga-bayern-mnichov-futbal/?utm_source=pravda&utm_medium=rss&utm_campaign=rss.

4 minúty ago

EFFETA | ZOSLANIE DUCHA SVÄTÉHO, ROK B

"Duch pravdy vás uvedie do plnej pravdy" (Jn 15, 26-27;16, 12-15). Zamyslenie sa nad evanjeliom…

5 minút ago

HN24: F1

Automaticky prebrané zo zdroja: https://hn24.hnonline.sk/hn24/96149991-hn24-f1.

12 minút ago

Partii chalanov sa podarilo vybudovať coworking nabitý kreativitou

Zaparkuješ priamo pred kanclom a spravíš si výberovú kávičku, ktorú si vypiješ na terase. Struhneš…

15 minút ago

Univerzála, ktorý býval s Gretzkým, pocta prekvapila. Z našej silnej generácie som tam jediný, vraví Liba

Automaticky prebrané zo zdroja: https://sportweb.pravda.sk/hokej/ostatne/clanok/710579-igor-liba-sien-slavy-iihf-hokej-ms-2024/?utm_source=pravda&utm_medium=rss&utm_campaign=rss.

23 minút ago