Categories: Spravodajstvo

Tisíce ľudí v Izraeli protestovali za prepustenie rukojemníkov a nové voľby

Tisíce ľudí v Izraeli vyšli v sobotu večer do ulíc, aby požadovali okamžité prepustenie všetkých rukojemníkov zadržiavaných v Pásme Gazy a nové voľby.

“Ten kto ich opustil ich musí priniesť domov,” skandoval dav na adresu izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Toho mnohí Izraelčania obviňujú zo zlyhania po tom, čo militantné hnutie Hamas 7. októbra spáchalo na území Izraela rozsiahly teroristický útok.

Príbuzní rukojemníkov sú presvedčení, že izraelská vláda nemá skutočný záujem na dosiahnutí dohody s palestínskym islamistickým hnutím o ich prepustení.

Na protesty v pobrežných mestách Tel Aviv a Haife prišlo tisíce ľudí a stovky v meste Beer Ševa. Agentúra DPA uvádza, že viac než tisíc ľudí sa zhromaždilo aj neďaleko Netanjahuovej súkromnej vily v Banjase a v ďalších izraelských mestách.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://hn24.hnonline.sk/hn24/96145404-tisice-ludi-v-izraeli-protestovali-za-prepustenie-rukojemnikov-a-nove-volby.

HNonline.sk

Share
Published by
HNonline.sk

Recent Posts

Let’s Dance turné 2024 odhalilo ďalšie mestá: Lístky si môžete kúpiť už teraz – Martin, Nitra, Trenčín, Trnava

Let’s Dance turné pokračuje po celom Slovensku, odhalené sú ďalšie mestáAutomaticky prebrané zo zdroja: https://www.24hod.sk/let-s-dance-turne-2024-odhalilo-dalsie-mesta-listky-si-mozete-kupit-uz-teraz-martin-nitra-trencin-trnava-cl801777.html.

8 minút ago

Buď práci česť, alebo práca ako Boží dar?

5. 5. 2024; Piata nedeľa po Veľkej noci; Milan Kubík; 1M 2, 4 – 8;…

13 minút ago

Žilinka pred otázkami uteká. Keď odpovedajú jeho podriadení, trestá ich

Prokurátori v minulosti rozhovory iba hlásili hovorkyni. Teraz si majú pýtať súhlas.Automaticky prebrané zo zdroja:…

20 minút ago

Lukratívne pozemky mieria do dražby. V pozadí vidieť Kočnerovho právnika

Prednostné právo na parcely v Hornej Strede má štát.Automaticky prebrané zo zdroja: https://index.sme.sk/c/23322211/lukrativne-pozemky-horna-streda-drazba-kocnerov-pravnik.html.

20 minút ago

Nudná kocka získala prístavbou veľkorysý a moderný priestor. Rámcuje ho červený oceľový nosník

Ako má vyzerať dobrá rekonštrukcia.Automaticky prebrané zo zdroja: https://byvanie.sme.sk/c/23324891/nudna-kocka-ziskala-pristavbou-velkorysy-a-moderny-priestor-ramcuje-ho-cerveny-ocelovy-nosnik.html.

20 minút ago

Ranný brífing: Slovensko pomohlo propagandistovi, bludy mozgového trustu SNS vyvrátite ľahko

Prečítajte alebo vypočujte si najdôležitejšie správy.Automaticky prebrané zo zdroja: https://domov.sme.sk/c/23325955/ranny-brifing-slovensko-pomohlo-propagandistovi-bludy-mozgoveho-trustu-sns-vyvratite-lahko.html.

20 minút ago