Categories: Spravodajstvo

Najvyšší predstaviteľ poľnohospodárstva KĽDR zavítal na pracovnú návštevu do Ruska

Najvyšší predstaviteľ severokórejského poľnohospodárstva pricestoval na pracovnú návštevu Ruska uprostred pretrvávajúcej krízy v KĽDR s nedostatkom jedla. Uviedla to v nedeľu juhokórejská agentúra Jonhap s odvolaním sa na štátne médiá v KĽDR.

Štátna poľnohospodárska komisia vedená predsedom Ri Chol-manom odletela na návštevu Ruska v sobotu.        

Ruské veľvyslanectvo v Pchjongjangu napísalo na Facebooku, že Ri sa stretne s ruským ministrom poľnohospodárstva Dmitrijom Patruševom a ďalšími predstaviteľmi ruského poľnohospodárstva a rybolovu.

KĽDR začalo prehlbovať vzťahy s Ruskou Federáciou od septembrového samitu medzi lídrami oboch krajín. Agentúra Jonhap poukázala na očakávania, že obe strany pristúpia k rokovaniam o možnej potravinovej pomoci Ruska pre Severnú Kóreu, ktorú dlhodobo sužuje nedostatok potravín.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://hn24.hnonline.sk/hn24/96145411-najvyssi-predstavitel-polnohospodarstva-kldr-zavital-na-pracovnu-navstevu-do-ruska.

HNonline.sk

Share
Published by
HNonline.sk

Recent Posts

ZMOS: Rada Európy bola podporou pri budovaní miestnej demokracie v SR

Úlohou kongresu je okrem iného hodnotiť implementáciu Európskej charty miestnej samosprávy.Automaticky prebrané zo zdroja: https://www.teraz.sk/slovensko/zmos-rada-europy-bola-podporou-pri-bud/792808-clanok.html.

3 minúty ago

Kauza Ezechiel 7: NAKA navrhla obžalovať Tibora Gašpara aj Norberta Bödöra

Vyšetrovateľ krátko pred oficiálnym skončením špeciálnej prokuratúry ukončil ďalšiu mediálne známu kauzu. Prokurátorovi navrhol obžalovať…

4 minúty ago

Župné dni na Zemplíne ponúknu pestrý program

KSK pri príležitosti 100. výročia prvého zasadnutia Košickej župy pripravil oslavy vo všetkých regiónoch.Automaticky prebrané…

8 minút ago

Česi ladili formu na MS: Tri zápasy, nula bodov a posledné miesto na domácom turnaji

Organizátorom MS generálka nevyšla, prehrali so Švajčiarskom.Automaticky prebrané zo zdroja: https://sportweb.pravda.sk/hokej/ostatne/clanok/708969-cesi-ladili-formu-na-ms-tri-zapasy-nula-bodov-a-posledne-miesto-na-domacom-turnaji/?utm_source=pravda&utm_medium=rss&utm_campaign=rss.

9 minút ago

Slovensko dodalo Ukrajine štyri špeciálne podvodné drony

Ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Slovensko okrem bilaterálnej humanitárnej pomoci bude Ukrajine aj naďalej nev...Automaticky…

23 minút ago

Holandské Paladin Studios sa zatvára po takmer 20 rokoch

Ďalšie štúdio sa nedokázalo otriasť z aktuálnej situácie.Automaticky prebrané zo zdroja: https://www.sector.sk/novinka/301065/holandske-paladin-studios-sa-zatvara-po-takmer-20-rokoch.htm.

23 minút ago