Categories: Spravodajstvo

Srbsko má blokovať kosovské autobusy na hraniciach s Chorvátskom

Srbské úrady údajne od stredajšej polnoci “zablokovali” najmenej štyri autobusy s kosovskými evidenčnými číslami a cestujúcimi z Kosova na hraničnom priechode s Chorvátskom, uviedol tajomník styčného úradu Kosova v Srbsku Fatmir Haxholli, informuje agentúra HINA.

Haxholli tento krok označil za “prejav pomsty a absurdnej nervozity” v reakcii na nedávne hlasovanie Parlamentného zhromaždenia Rady Európy, ktoré podporilo členstvo Kosova v tejto organizácii.


Vučič nevylúčil vystúpenie Srbska z Rady Európy, ak sa jej členom stane Kosovo

“Zablokovanie viac ako 300 občanov a zadržanie ich pasov a cestovných dokladov je hrubým porušením nielen bruselských dohôd, ale aj všeobecných ľudských práv zaručených všetkými medzinárodnými dohovormi. Iba tie najautoritárskejšie režimy blokujú cestujúcich z inej krajiny s vysvetlením ‘je to príkaz z Belehradu‘,” napísal Haxholli v príspevku na sociálnej sieti Facebook.

Srbské ministerstvo vnútra medzitým agentúre HINA nepotvrdilo ani nevyvrátilo správy o blokáde kosovských autobusov. V reakcii na tento vývoj kosovské ministerstvo vnútra a ministerstvo zahraničných vecí odporučili cestujúcim z Kosova, aby sa “za každú cenu” vyhli prechodu cez Srbsko.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://hn24.hnonline.sk/hn24/96144827-srbsko-ma-blokovat-kosovske-autobusy-na-hraniciach-s-chorvatskom.

HNonline.sk

Share
Published by
HNonline.sk

Recent Posts

34. ročník Behu oslobodenia mesta Žiar nad Hronom

Tradičný beh oslobodenia mesta sa ešte vlani uskutočnil v Parku Štefana Moysesa. Tento rok rok…

3 hodiny ago

VK MŠK Žiar n/Hr. vs. TJ Novoť

Modré mladšie žiačky žiarskeho volejbalového klubu odohrali 21. apríla posledné zápasy nadstavbovej časti súťaže.Automaticky prebrané…

3 hodiny ago

Turecko sa pridáva k žalobe Juhoafrickej republiky na Izrael

Turecko sa pridá k žalobe Juhoafrickej republiky (JAR), ktorá na Medzinárodnom súdnom dvore obvinila Izrael…

3 hodiny ago

Úradníčka poslala Hlasu desaťtisíc. Dnes šéfuje pobočke úradu práce

Vláda sa podľa Piška správa koristnícky.Automaticky prebrané zo zdroja: https://domov.sme.sk/c/23324062/hlas-sd-stefanovicova-acova-zajac-darcovia.html.

3 hodiny ago

Toxickú firmu využil Ficov brat a Bašternák, ale aj známy developer

Súdy riešia konkurz spoločnosti Relco už osem rokov.Automaticky prebrané zo zdroja: https://index.sme.sk/c/23317862/konkurz-relco-toxicku-firmu-vyuzil-ficov-brat-a-basternak.html.

3 hodiny ago

Koľko stojí prvý hybrid od Dacie? Bude mať nečakane silného súpera

Cenovo dopláca na menší objem výroby.Automaticky prebrané zo zdroja: https://auto.sme.sk/c/23320138/dacia-jogger-hybrid-je-za-cenu-toyoty-corolla.html.

3 hodiny ago