Categories: Spravodajstvo

Snemovňa reprezentantov bude hlasovať o pomoci pre Ukrajinu aj Izrael

Americká Snemovňa reprezentantov bude tento týždeň hlasovať o balíku návrhov zákonov, ktorý zahŕňa aj vojenskú pomoc pre Ukrajinu a Izrael. V noci na utorok o tom informoval predseda snemovne Mike Johnson, píše agentúra AFP.

Johnson už niekoľko týždňov čelil tlaku, aby dal o tomto balíku v hodnote 95 miliárd dolárov hlasovať. Senát Kongresu USA ho odobril už vo februári, v Snemovni reprezentantov ho odvtedy blokujú republikáni, ktorí tam majú väčšinu mandátov.

Na jeho okamžité prijatie v pondelok počas návštevy českého premiéra Petra Fialu v Bielom dome opätovne naliehal aj americký prezident Joe Biden. V balíku je zahrnutá aj pomoc pre amerických spojencov v Indo-pacifickom regióne.

Johnson v pondelok večer po stretnutí republikánov uviedol, že snemovňa sa bude zaoberať celkovo štyrmi návrhmi zákonov, pričom o každom z týchto opatrení bude hlasovať osobitne. Podľa agentúry AP sa tento balík bude líšiť od toho, ktorý pôvodne schválil Senát, čo znižuje šance na jeho konečné schválenie v Kongrese.

“Vieme, že svet nás sleduje, aby zistil, ako reagujeme. Sledujú, či sa Amerika postaví za svojich spojencov a v našom vlastnom záujme na celom svete. A my to urobíme,” povedal Johnson novinárom.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://hn24.hnonline.sk/hn24/96144512-snemovna-reprezentantov-bude-hlasovat-o-pomoci-pre-ukrajinu-aj-izrael.

HNonline.sk

Share
Published by
HNonline.sk

Recent Posts

Dobrovoľní hasiči v Banskobystrickom kraji získajú nové vybavenie

BBSK a partnerská Novohradská župa v Maďarsku získali na zvýšenie pripravenosti oboch regiónov na riadenie…

7 minút ago

V týchto rezortoch začnú postupne prepúšťať. Vláda oznámila, kde sa chce zbaviť zamestnancov kvôli šetreniu

Ministri vidia priestor na optimalizáciu počtu zamestnancov v štátnej správe.Automaticky prebrané zo zdroja: https://news.refresher.sk/159117-V-tychto-rezortoch-zacnu-postupne-prepustat-Vlada-oznamila-kde-sa-chce-zbavit-zamestnancov-kvoli-setreniu.

10 minút ago

Kuleba: Rusko sa môže zapojiť do rokovaní po summite vo Švajčiarsku

Moskva opakovane deklarovala, že sa na rokovaniach vo Švajčiarsku nezúčastní, a to ani keby ju…

12 minút ago

Skvelí mladíci zabojujú na MS o medaily! Slováci zvládli derby a poslali Čechov domov

Slováci boli outsidermi, ale obrátili papierové predpoklady naruby.Automaticky prebrané zo zdroja: https://sportweb.pravda.sk/hokej/reprezentacia/clanok/708651-skveli-mladici-zabojuju-o-medaily-slovaci-zvladli-derby-a-poslali-cechov-domov/?utm_source=pravda&utm_medium=rss&utm_campaign=rss.

13 minút ago

Ruský plynárenský koncern Gazprom sa vlani prepadol do straty

Gazprom vo štvrtok uviedol, že za rok 2023 zaznamenal stratu 629 miliárd rubľov, čo v…

17 minút ago

Ruskí vojaci od decembra pravdepodobne popravili najmenej 15 ukrajinských vojakov

Uviedla medzinárodná ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW).Ruskí vojaci od decembra pravdepodobne popravili...Automaticky prebrané zo…

17 minút ago