Spravodajstvo

Dominikánske námestie ožilo Kapustobraním a vôňou kapustových pochúťok (FOTO)

Atmosféru podujatia rozohriali muzikanti Ľubomír Papp a Erik Korfant, ktorí spolu s tanečníkmi zo súboru Čerkoše roztancovali a rozospievali všetkých prítomných. Návštevníci si vychutnali tradičné kapustové špeciality, ktoré pripravili špičkoví kuchári z Aregala Slovensko – kuchári bez hraníc. Kapustobranie organizovala a financovala MČ Košice-Staré Mesto.

Marek Mruz Chef, Branislav Michalčík, Rudolf Sakáč, Juraj Balombini a Martin Repaský pripravili viac ako 1200 porcií lahodných jedál ako kapustnica, holúbky, koložvárska kapusta a halušky s kapustou. Ľudia chválili vynikajúcu chuť, spievali a tancovali v sprievode živej hudby.

Podujatie oficiálne otvoril Vladimír Eperješi, ktorý privítal návštevníkov a pochválil organizáciu. “Som rád, že staromestský trh žije a ľudia sem chodia načerpať dobrú náladu,” dodal vicestarosta MČ Košice-Staré Mesto. Kapustobranie ponúklo aj pohľad do minulosti – návštevníci mohli obdivovať artefakty zo sedliackych domov a oddychovať pri gazdovskom voze.

Galéria

Príspevok Dominikánske námestie ožilo Kapustobraním a vôňou kapustových pochúťok (FOTO) je zobrazený ako prvý na KOŠICE:DNES.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://kosicednes.sk/spravy/slovensko/kosice/dominikanske-namestie-ozilo-kapustobranim-a-vonou-kapustovych-pochutok-foto/.

Back to top button