Spravodajstvo

Skvelé správy pred MS v hokeji! Šatan potvrdil, ktoré mená z NHL posilnia káder

Po minulotýždňovom konci základnej časti zámorskej NHL sa väčšej časti slovenských reprezentantov hrajúcich za oceánom skončila sezóna. Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji v Českej republike sa nezadržateľne blížia a dnes (23. 4.) bol potvrdený menoslov pätice hráčov zo zámoria, ktorí posilnia reprezentáciu.

V Česku si reprezentačný dres oblečú Tomáš Tatar, Juraj Slafkovský, Šimon Nemec, Martin Pospíšil a Pavol Regenda. „Tento rok bude účasť hráčov z NHL vyššia v porovnaní s minulými rokmi,“ otvoril svoje vyjadrenie Šatan pre SZĽH.

O príchode hráčov sa hovorilo už dlhšie, čakalo sa na oficiálne potvrdenie generálneho manažéra. Všetci sa k reprezentačnému tímu pripoja už čoskoro. „Všetkých, ktorých sme oslovili, nám potvrdili účasť. Trénerom budú k dispozícii už budúci týždeň počas zrazu v Žiline, skonštatoval Šatan.

Z hľadiska skúseností je Tatar najskúsenejším z tejto pätice a predstaví sa na svojom siedmom svetovom šampionáte v kariére. Pre Šimona Nemca, ktorý odohral svoju prvú sezónu v NHL, pôjde o štvrtú účasť. Najproduktívnejší Slovák v najlepšej hokejovej lige sveta v prebiehajúcom ročníku Juraj Slafkovský si spolu aj s Pavlom Regendom odkrútia svoje tretie majstrovstvá sveta. Martin Pospíšil zažije svoje premiérové seniorské MS.

V prípade hráčov, ktorí môžu posilniť národný tím, by tieto mená nemuseli byť posledné. V bojoch o Stanleyho pohár sú ešte obrancovia Erik Černák a Martin Feherváry, ktorí by v prípade vypadnutia mohli tiež prísť reprezentovať Slovensko. „Dovedna ide o skupinu so štyrmi až šiestimi potenciálnymi menami. Samozrejme, budeme sledovať aj play-off NHL, kde stále máme dvoch hráčov, ktorých by sme v prípade skorého vypadnutia určite kontaktovali a počkali si na ich rozhodnutie,“ doplnil Miroslav Šatan.

Vo finálovej fáze je aj česká či slovenská extraliga, kde je taktiež niekoľko adeptov pre finálnu nomináciu. Play-off s niekoľkými Slovákmi začne aj v AHL. „Súťaže stále bežia, finálové série sledujeme v Česku aj na Slovensku. Odštartuje tiež play-off v zámorskej AHL a v prípade neúspechu klubov so slovenskými hokejistami je možnosť, že by nás do majstrovstiev sveta ešte stihli posilniť, uzavrel generálny manažér SZĽH.

Príspevok Skvelé správy pred MS v hokeji! Šatan potvrdil, ktoré mená z NHL posilnia káder je zobrazený ako prvý na KOŠICE:DNES.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://kosicednes.sk/spravy/skvele-spravy-pred-ms-v-hokeji-satan-potvrdil-ktore-mena-z-nhl-posilnia-kader/.

Back to top button