Spravodajstvo

Mestskí poslanci nevyšli primátorovi v ústrety, trvajú na doplatení podielových daní

Prvé mimoriadne zastupiteľstvo v piatok 22. marca nebolo uznášania schopné vzhľadom na to, že sa neprezentovalo dosť poslancov, na stredajšom (27. 3.) zastupiteľstve toto stiahnutie uznesení poslanci odmietli. Za boli dvanásti, proti ich bolo 19 a traja sa zdržali.

Poslanci schválili doplatenie podielových daní pre mestské časti v rámci mimoriadneho zastupiteľstva vo februári tohto roka, Polaček uznesenia nepodpísal, no poslanci jeho veto prelomili na marcovom zastupiteľstve. Uznesenie pôvodne schválili ešte na sklonku minulého roka, Polaček ho vtedy podpísal, no podielové dane im nedoplatil.

Viacerí starostovia podali podnet na prokuratúru. Primátor v odôvodnení uviedol, že nároky mestských častí na vyplatenie podielových daní boli v minulom roku uspokojené v plnom rozsahu. Rovnako poukázal aj na to, že mestské časti dostali približne 6,6 milióna eur v rámci programu Fast care.

Zdroj: SITA (kl)

Príspevok Mestskí poslanci nevyšli primátorovi v ústrety, trvajú na doplatení podielových daní je zobrazený ako prvý na KOŠICE:DNES.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://kosicednes.sk/spravy/mestski-poslanci-nevysli-primatorovi-v-ustrety-trvaju-na-doplateni-podielovych-dani/.

Back to top button