Spravodajstvo

Ruský generálny prokurátor pricestoval na Kubu na bilaterálne rokovania

Ruský generálny prokurátor Igor Krasnov pricestoval do Havany na bilaterálne rokovania so svojím kubánskym kolegom a ďalšími predstaviteľmi, oznámil v utorok jeho úrad. Informuje o tom agentúra Reuters.

Ruská invázia na Ukrajinu vo februári 2022 vyvolala podľa ruských a amerických diplomatov najhoršiu krízu vo vzťahoch Moskvy so Západom od kubánskej krízy v roku 1962.

Po uvalení sankcií Západu na Rusko, ktoré americkí a európski lídri označili za najtvrdšie, aké boli doteraz uvalené na veľkú ekonomiku, sa Moskva odvrátila od Európy a Spojených štátov, pričom posilnila svoje vzťahy s krajinami v Ázii, na Blízkom východe, v Afrike a Latinskej Amerike.

Krasnovova návšteva Kuby nadväzuje na februárovú cestu tajomníka Bezpečnostnej rady Ruskej federácie (SBRF) Nikolaja Patruševa po krajinách Latinskej Ameriky.

Patrušev ako hlavný spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina v Havane vyhlásil, že rozvoj dobrých vzťahov so štátmi Latinskej Ameriky a Karibiku zostáva “jednou z kľúčových priorít Moskvy”.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://hn24.hnonline.sk/hn24/96144544-rusky-generalny-prokurator-pricestoval-na-kubu-na-bilateralne-rokovania.

Back to top button