Spravodajstvo

Poslanci začali utorkové rokovanie diskusiou o verejnom obstarávaní

Poslanci Národnej rady začínajú v utorok druhý týždeň a piaty rokovací deň 12.schôdze diskusiou o vládnom návrhu novely zákona o verejnom obstarávaní. Predstavil ho minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši (Hlas-SD).

Pravidlá pre podlimitné zákazky a zákazky s nízkou hodnotou vo verejnom obstarávaní sa majú podľa návrhu zjednotiť. Zároveň sa má zvýšiť hranica podlimitnej zákazky z doterajších 10-tisíc eur na 50-tisíc eur. Cieľom týchto zmien je podľa predkladateľa výrazná časová úspora a odbúranie administratívnej záťaže pre tento typ zákaziek.

Nasledovať by mali viaceré návrhy z dielne ministerstva hospodárstva. Ide napríklad o návrh zákona o ochrane spotrebiteľa, novely zákona o regulácii v sieťových odvetviach či úpravy niektorých zákonov súvisiacich so zlepšovaním podnikateľského prostredia.

Poslanci by sa tiež mali vrátiť k neukončenej diskusii k novele zákona o Fonde na podporu umenia. V utorok by hlasovať nemali, najbližšie majú o prerokovaných bodoch rozhodovať v stredu.

 

Automaticky prebrané zo zdroja: https://hn24.hnonline.sk/hn24/96145677-poslanci-zacali-utorkove-rokovanie-diskusiou-o-verejnom-obstaravani.

Back to top button