Trenčín

Protidrogový vlak opäť zastaví aj v Trenčíne

Multimediálna vlaková súprava, ktorá ponúka jedinečné prostredie pre interaktívne zážitkové vzdelávanie, bude pristavená na hlavnej stanici v piatok 26. apríla 2024 na koľaji č. 7 pri prvom nástupišti. Vlak má upozorniť na nebezpečný svet drog. Program je určený žiakom základných a stredných škôl.

REVOLUTION TRAIN je preventívny projekt založený na zmyslovom zážitku a interaktivite.

Vo vlaku sú pripravené nebezpečné miesta, napríklad autohavária, bar, stará továreň či ordinácia. Všetky priestory ponúknu simulácie, ktoré nadväzujú na filmový príbeh. Deti zo škôl, ktoré sa už prihlásili na návštevu vlaku, budú sedieť v kinosále a sledovať film. Ten skončí, plátno sa zodvihne a to, čo videli vo filme, sa zrazu objaví pred nimi. Lektor ich vyzve, aby vstúpili do toho prostredia a urobí s nimi interakciu. Celý príbeh trvá 90 minút a je určený pre deti od 12 do 17 rokov.

Revolution Train má 6 vagónov, 4 kinosály, 8 interaktívnych miestností a ponúka aj skutočný príbeh o drogovej závislosti.  Pri deťoch od 10 do 12 rokov je nutný sprievod dospelej osoby.

V podvečerných hodinách, konkrétne o 17,30 h, 17,50 h a 18,10 h, bude vo vlaku pripravený program aj pre verejnosť. V prípade záujmu, je potrebné sa vopred nahlásiť a rezervovať si tak návštevu protidrogového vlaku. Jedna návšteva je totiž limitovaná počtom osôb cca 15 ľudí. Vstup je zdarma.

Kontakty na rezervácie:

valkova@revolutiontrain.cz

tel. č.:  +420 608 405 080

Protidrogový vlak, projekt Nadačného fondu Nové Česko, prebúdza u detí záujem o zmysluplné trávenie voľného času, vedie k rozvoju sociálneho cítenia a inšpiruje k pozitívnym životným rozhodnutiam. Rodičom zas umožňuje skorú reakciu na potenciálny problém u ich detí.

V minulom roku túto interaktívnu prehliadku vo vlaku zažilo v Trenčíne až 509 návštevníkov, čím padol dovtedajší rekord v rámci českých a slovenských miest.

 

 

Automaticky prebrané zo zdroja: https://trencin.sk/aktuality/protidrogovy-vlak-opat-zastavi-aj-v-trencine/.

Back to top button