CirkevRímskokatolícka cirkevSpišská diecéza

STRETNUTIE DOBROVOĽNÍKOV FARSKÝCH CHARÍT ORAVY

Dobrovoľníci z farských charít na Orave sa stretli na dvoch stretnutiach, ktoré sa uskutočnili 15. apríla 2024 v Trstenej a 16. apríla 2024 v Dolnom Kubíne. Na stretnutiach boli okrem dobrovoľníkov prítomní spišský pomocný biskup Mons. Ján Kuboš, riaditeľ Spišskej katolíckej charity Pavol Vilček, koordinátorka farských charít a dobrovoľníkov Eva Puškárová, dobrovoľníci zo Spišskej katolíckej charity a z Potravinovej banky.

V programe stretnutí bolo slávenie svätej omše a spoločné neformálne stretnutie vo farských priestoroch, kde sa mohli dobrovoľníci lepšie spoznať a vzájomne sa poinformovať o svojej činnosti.

Ďalšie stretnutia dobrovoľníkov sú naplánované v na Liptove v Ružomberku 22. apríla 2024 a na Spiši v Poprade 23. apríla 2024.

Pozývame na stretnutie dobrovoľníkov farských charít z týchto regiónov a tiež radi privítame nových dobrovoľníkov, ktorí by sa chceli angažovať v charitatívnej službe vo svojich farnostiach. V Spišskej diecéze máme aktuálne zaregistrovaných 39 farských charít pracujúcich vďaka dobrovoľníkom na lokálnych úrovniach.




Automaticky prebrané zo zdroja: https://kapitula.sk/stretnutie-dobrovolnikov-farskych-charit-oravy/.
Back to top button