Spravodajstvo

V stredoafrickej metropole sa potopil preťažený čln, zomrelo najmenej 58 ľudí

Najmenej 58 ľudí zahynulo a ďalší sú nezvestní po tom, čo sa s nimi v piatok na rieke pretekajúcej hlavným mestom Stredoafrickej republiky potopil preťažený čln. Informovala o tom dnes agentúra AFP s odvolaním sa na miestny úrad civilnej ochrany.

Podľa svedkov a videí na sociálnych sieťach viezla rybárska loď na rieke Mpoko v Bangui viac ako 300 osôb, čo výrazne prevyšovalo jej kapacitu.

“Podarilo sa nám vyzdvihnúť 58 utopených tiel. Celkový počet ľudí, ktorí sú pod vodou, nepoznáme,” povedal miestnemu rozhlasu riaditeľ úradu civilnej ochrany Thomas Djimasse, ktorého tímy dorazili na miesto až 40 minút po tragédii. Dodal, že cestujúci mierili na pohreb. Podľa svedkov sa čln krátko po vyplávaní prevrhol.

Mpoko sa v hlavnom meste vlieva do rieky Ubangi, ktorá je dlhá 2300 kilometrov a delí Stredoafrickú republiku od susedného Konga. Podobné nehody sú na afrických riekach pomerne častým javom, keďže plavidlá bývajú preťažené ľuďmi a batožinou.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://hn24.hnonline.sk/hn24/96145382-v-stredoafrickej-metropole-sa-potopil-pretazeny-cln-zomrelo-najmenej-58-ludi.

Back to top button