Spravodajstvo

Novú nemocnicu dávajú po požiari dokopy, škody prevýšili pôvodne odhadovanú sumu

Šustová doplnila, že celková suma niekoľkonásobne prekročí pôvodne odhadovanú sumu. Podľa medializovaných informácií malo ísť o sumu 100-tisíc eur. „S naším zriaďovateľom, ktorým je Ministerstvom zdravotníctva SR, sme od vzniku mimoriadnej udalosti v úzkom kontakte, detailne informujeme ministerku Zuzanu Dolinkovú o priebehu prác, ako aj o výške predpokladanej sumy,“ uviedla.

Šustová tiež informovala, že v týchto dňoch začali sanačné práce, po ktorých sa začne s rekonštrukciou tak, aby bolo pracovisko pripravené na opätovné používanie začiatkom budúceho roka. Podotkla ale, že termín ukončenia prác je závislý aj od schvaľovacích procesov a termínov verejného obstarávania. „Na sprevádzkovanie priestorov je okrem rekonštrukčných prác žiaduce zabezpečiť aj nemocničný mobiliár, monitory a zdravotnícke prístroje,“ vysvetlila.

„Okolité priestory, v ktorých sú umiestnení pacienti, boli po kontrole košickým regionálnym úradom verejného zdravotníctva uvedené do prevádzky, doplnila Šustová s tým, že poskytovanie zdravotnej starostlivosti v ďalších priestoroch monobloku nie je obmedzené.

Požiar v tzv. Novej nemocnici vypukol vo štvrtok 7. marca v skorých ranných hodinách, a to na 4. poschodí na I. psychiatrickej klinike. V krátkom čase bol uhasený, no problémom bolo silné zadymenie. Väčšinu pacientov z monobloku evakuovali, pri požiari sa zranilo viacero osôb. Polícia osobu, ktorá podľa výsledkov vyšetrovania požiar spôsobila, obvinila. V prípade dokázania jej hrozí trest na 10 až 15 rokov, ako mladistvému sa ale znižuje na polovicu.

Zdroj: SITA (kl)

Príspevok Novú nemocnicu dávajú po požiari dokopy, škody prevýšili pôvodne odhadovanú sumu je zobrazený ako prvý na KOŠICE:DNES.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://kosicednes.sk/spravy/novu-nemocnicu-davaju-po-poziari-dokopy-skody-prevysili-povodne-odhadovanu-sumu/.

Back to top button