Politika

Rozvoj cestovného ruchu a športu je pre Slovensko nevyhnutný

Rozvoj cestovného ruchu a športu je pre Slovensko nevyhnutný.
SNS prichádza s riešením a tým je efektívnejšie využitie rekreačných poukazov, ktoré zvýši záujem o domáci cestovný trh, čo povedie k zvýšeniu HDP.
Rekreačné poukazy by sa mohli rozšíriť na rodičov. SNS to mení zákonom.
Rodičia, ktorí si nemôžu dovoliť cestovať alebo si oddýchnuť v ubytovacích zariadeniach, tak po novom to budú môcť využiť vďaka svojim deťom.
Automobilový priemysel už čoskoro nebude postačovať, preto je táto cesta kľúčová.
Musíme si už KONEČNE zobrať príklad z iných krajín, ktoré oblasti ako cestovný ruch, šport a kultúru oveľa viac podporujú.
Ministerstvo cestovného ruchu a športu vzniklo, pretože okrem kultúrneho a prírodného bohatstva, máme možnosť organizovať množstvo športových podujatí, ktoré sem prinesú ľudí.
Nikde inde na svete sa nenachádza taký počet hradov a zámkov na jedeného obyvateľa, ako na Slovensku. Spolu ich je 180 a okrem nich máme aj 425 kaštieľov. Ministerstvo kultúry v spolupráci s ostatnými ministerstvami neustále pracujú na ich zachovaní a obnove.
Cestovný ruch podľa údajov z analýz bánk tvorí na Slovensku v súčasnosti približne 1,4 % HDP. V susednej Českej republike tvorí cestovný ruch 4 % HDP, v Poľsku 5,2 % a v Maďarsku 6,3 %.
Na Slovensku sa nachádza množstvo prírodných rezervácii, kúpeľných miest, aquaparkov, múzeí a galérií, historických miest a mnoho iných historických, kultúrnych a prírodných zaujímavostí.
Máme turistom čo ponúknuť a je našou povinnosťou to VYUŽIŤ

The post Rozvoj cestovného ruchu a športu je pre Slovensko nevyhnutný appeared first on Slovenská národná strana.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://www.sns.sk/rozvoj-cestovneho-ruchu-a-sportu-je-pre-slovensko-nevyhnutny/.

Back to top button