Spravodajstvo

Jarné upratovanie v Košiciach. Mestské časti sa pustili do neporiadku, zelene či svojpomocnej opravy výtlkov

Upratovanie v MČ Nad jazerom

V súčasnej spoločnosti je prekvapujúce, ako ľahostajne ľudia pristupujú k znečisťovaniu verejných priestorov. Neprispôsobiví občania znečisťujú okolie bez ohľadu na prírodu či ostatných. Namiesto toho, aby bolo na ich konanie upriamená pozornosť, mnohí radšej iba otočia hlavu.

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ: 3 tipy na nenáročné cyklotrasy v meste

V MČ Nad jazerom sa aj preto začalo s upratovaním sídliska, ktoré prebieha na dennej báze. ,,Je nám úprimne ľúto, že znečistenie dávate za vinu nám, napriek snahe mužov v teréne o zabezpečenie čistoty na sídlisku, ktorí za každého počasia tento neporiadok upratujú,” uvádza mestská časť. Služby má na starosti Správa mestskej zelene v Košiciach a spoločnosť Kosit. Ako ďalej uvádzajú, mestská časť robí čistenie sídliska často nad rámec kompetencií.

Zdroj: META/Mestská časť Košice – Nad jazerom

Čistota ulíc na Sídlisku KVP

K udržiavaniu čistoty verejných priestranstiev a pravidelnému upratovaniu v okolí kontajnerov sa prsitúpilo aj v mestskej časti Sídlisko KVP na konci minulého mesiaca. Okrem upratovania sa tam zamestnanci sociálneho podniku venovali aj zeleni. ,,Okrem orezov stromov, zbierali konáre a starali sa aj o záhony, čím prispievajú k estetickosti prostredia, v ktorom žijeme,” uvádza MČ na svojej sociálnej sieti.

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ: Google vozidlo príde opäť na východné Slovensko

Teplejšie počasie taktiež umožnilo pokračovať v svojpomocných opravách výtlkov. V MČ bolo počas minulého mesiaca opravených vyše 50 výtlkov a v prácach sa bude pokračovať naďalej. V marci sa na sídlisku taktiež začalo so zbieraním posypového materiálu. Zodpovední pracovníci prechádzali a kontrolovali každú lokalitu, či je dostatočne vyčistená.

Galéria

(NM)

Príspevok Jarné upratovanie v Košiciach. Mestské časti sa pustili do neporiadku, zelene či svojpomocnej opravy výtlkov je zobrazený ako prvý na KOŠICE:DNES.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://kosicednes.sk/spravy/jarne-upratovanie-v-kosiciach-mestske-casti-sa-pustili-do-neporiadku-zelene-ci-svojpomocnej-oprave-vytlkov/.

Back to top button