Spravodajstvo

OBROVSKÝ ŠOK! V Česku VRAJ zabránili ATENTÁTU na Pellegriniho: Mali v tom prsty HACKERI

ÚDAJNÝ ÚTOK UKRAJINSKÉHO DIPLOMATA

Podľa zistení českého denníka Deník N, správy tvrdili, že Česká republika zabránila pokusu o atentát na Pellegriniho, ktorý mal organizovať ukrajinský diplomat. Konkrétne, falošné hlásenia citovali: “V súvislosti s organizáciou atentátu na slovenského prezidenta Petra Pellegriniho na území Českej republiky ukrajinským občanom Maruničom V. je pán Vitalij Usatyj, chargé d’affaires Ukrajiny v ČR, vyhlásený za personu non grata.”

IŠLO O VÝMYSEL

Rýchlo sa však ukázalo, že informácie sú výmyslom. České ministerstvo zahraničných vecí sa okamžite ohradilo proti týmto tvrdeniam. Hovorca ministerstva Daniel Drake vyhlásil: “Rezolútne popierame, že je to pravda. Ide o dezinformáciu, podľa našich informácií nejde o autentické spravodajstvo ČTK.” Tento postoj neskôr potvrdila aj samotná tlačová agentúra, ktorá sa vyjadrila, že falošné správy neboli súčasťou ich produkcie a boli okamžite odstránené.

Prípadom sa intenzívne zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba (BIS) a ďalšie príslušné úrady, aby odhalili pôvodcu útoku a zabezpečili, že sa podobný incident nebude opakovať. Tento incident opätovne zdôrazňuje dôležitosť ochrany digitálnych informačných zdrojov a potrebu byť ostražitý voči možnému šíreniu dezinformácií, ktoré môžu výrazne ovplyvniť verejnú mienku a bezpečnostnú situáciu v krajine.

Príspevok OBROVSKÝ ŠOK! V Česku VRAJ zabránili ATENTÁTU na Pellegriniho: Mali v tom prsty HACKERI je zobrazený ako prvý na KOŠICE:DNES.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://kosicednes.sk/spravy/obrovsky-sok-v-cesku-vraj-zabranili-atentatu-na-pellegriniho-mali-v-tom-prsty-hackeri/.

Back to top button