Oznamy

ZSSK podporí Deň narcisov v tatranských vlakoch

Pripnite si malý žltý kvietok so silným posolstvom

  • Zbierka Ligy proti rakovine DEŇ NARCISOV sa vo vlakoch ZSSK uskutoční vo štvrtok 18. apríla
  • „Svoj“ žltý narcis si budú môcť cestujúci pripnúť a prispieť na dobrú vec aj vo Vysokých Tatrách

 

BRATISLAVA – Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) opätovne podporí verejno-prospešnú zbierku Ligy proti rakovine – DEŇ NARCISOV. Aj tento rok, vo štvrtok 18. apríla 2024, budú na tratiach tatranských elektrických železníc (TEŽ) (Poprad-Tatry – Starý Smokovec – Štrbské Pleso a Starý Smokovec – Tatranská Lomnica) dobrovoľníci z Ligy proti rakovine, konkrétne študenti Gymnázia Kukučínova Poprad, vykonávať v čase od 8:00 do 14:00 finančnú zbierku. Cestujúci tak budú mať možnosť pripnúť si narcis a dobrovoľne prispieť na dobrú vec.

ZSSK podporuje osvetové aktivity zamerané na prevenciu zdravia a sociálno-spoločenské témy, napríklad prevencia kardiovaskulárnych a zubných ochorení, zbierka Bielej pastelky a podobne.

Na koho myslíš, keď si pripínaš narcis?“ Takto znie tohtoročné posolstvo verejno-prospešnej zbierky Ligy proti rakovine – DEŇ NARCISOV. Každý pozná niekoho, kto trpí rakovinou a je dôležité spomenúť si na neho pri pripínaní žltého kvetu, symbolu spolupatričnosti s onkologickými pacientmi.

Zbierka bude prebiehať už tradične v uliciach miest a obcí Slovenska, a to tiež vo štvrtok 18. apríla. Verejnosť môže prispieť aj prostredníctvom SMS na číslo 848 v termíne od 14. do 21. apríla.

ZSSK vám ďakuje, že si pripnete malý kvietok narcisu na podporu onkologických pacientov v tatranských vlakoch TEŽ či v uliciach miest a obcí. Viac o možnostiach prispenia i o tom, ako pomáha Liga proti rakovine, nájdete na webovej stránke Deň narcisov.

Dobrovoľníci z Ligy proti rakovine vyjdú do ulíc a vlakov na TEŽ už 18. apríla.

Verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine DEŇ NARCISOV sa deje každoročne aj vo vlakoch TEŽ vo Vysokých Tatrách.

ZSSK sa rozhodla opätovne podporiť zbierku Ligy proti rakovine.

 


ZSSK zabezpečuje osobnú železničnú dopravu na Slovensku. Stopercentným akcionárom ZSSK je Slovenská republika prostredníctvom Ministerstva dopravy SR, ktorá si zmluvne objednáva a platí služby vo verejnom záujme v osobnej železničnej doprave. Prioritnú časť majetku tvoria železničné koľajové vozidlá (rušne, vozne, vlakové súpravy). Spoločnosť vznikla v roku 2005 a je jedným z troch nástupníckych podnikov jednotných železníc (popri Železniciach SR a Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia).

ZSSK realizuje priemerne 1 723 vlakov denne, z toho 8 IC vlakov, 273 ostatných diaľkových vlakov a 1 442 regionálnych a prímestských spojov. Zastavuje v 705 staniciach a zastávkach, jazdí na linkách po 2 840 kilometroch tratí na Slovensku.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://www.zssk.sk/aktuality/zssk-podpori-den-narcisov-v-tatranskych-vlakoch/.

Back to top button