Spravodajstvo

Španielska polícia rozbila skupinu vlamačov, vykradli aj domy futbalistov

Španielska polícia v stredu oznámila, že rozbila skupinu vlamačov, ktorá sa zameriavala na luxusné nehnuteľnosti v Madride vrátane domov hráčov najvyššej španielskej futbalovej súťaže La Liga. Informuje o tom agentúra AFP a spravodajský portá El Confidencial.

Polícia zatkla šesť osôb, ktoré sú podozrivé z ôsmich prípadov vlámania v období od júla 2022. Obvinili ich z vlámania s použitím sily, jedného prípadu vlámania s použitím násilia či zastrašovania, falšovania dokumentov a prania špinavých peňazí. Sudca pre troch zadržaných nariadil väzbu.

Vyšetrovanie začala polícia v máji 2023 a podozrivých zadržali 13. februára tohto roka. Ide o občanov Španielska, Maroka a Talianska.

Podozriví niekoľko dní domy svojich obetí sledovali a zisťovali informácie prostredníctvom sociálnych sietí. Keď sa uistili, že sú opustené, vstúpili do nich pomocou lezenia či rozbitím okien. Na útek používali ukradnuté autá či motocykle. Ukoristiť sa im podarilo hodinky, šperky i peniaze v hotovosti. Niektoré z týchto predmetov následne predávali.

Medzi obeťami vlamačov boli aj hráč klubu Real Madrid Rodrygo z Brazílie a útočník madridského Raya Vallecano Radamel Falcao. Do domu tohto kolumbijského futbalistu vnikli, keď tam práve bola upratovačka, ktorú zneškodnili, opisuje El Confidencial.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://hn24.hnonline.sk/hn24/96136038-spanielska-policia-rozbila-skupinu-vlamacov-vykradli-aj-domy-futbalistov.

Back to top button