Spravodajstvo

Oprava diaľničného mosta pri Trnave sa začne po Veľkej noci

Komplexná oprava mosta v mieste križovania diaľnice D1 a rýchlostnej cesty R1 pri Trnave sa začne v sobotu 6. apríla. Odštartujú ju prípravné práce na rozmiestnení množstva kusov dopravného značenia a označenia obchádzkovej trasy.

Samotná rozsiahla rekonštrukcia sa začne v pondelok 8. apríla, informovala Národná diaľničná spoločnosť. Termínom spustenia prác po Veľkej noci vyšla NDS v ústrety motoristickej verejnosti.

Stavebné práce budú vykonávať aj v noci, sedem dní v týždni. Ako prvé sa budú robiť opravy mosta v smere z Nitry do Trnavy.

V rámci komplexnej opravy budú demontované zvodidlá a zábradlia, odstránená vozovka, rímsy, vyrovnávací betón spolu s izoláciou a mostné závery. Na očistenú nosnú konštrukciu sa položí izolácia, mostné závery, odvodňovače, nový asfaltový koberec, nové rímsy, zvodidlá a mostné zábradlie.

Realizácia opráv je z dôvodu minimalizácie vplyvov na plynulosť dopravy rozdelená do dvoch etáp. Počas prvej etapy opravia vonkajšiu časť mosta.

Doprava na moste ostane zachovaná v dvoch jazdných pruhoch pri stredovej rímse. Uzavretý bude pripájací pruh z diaľnice D1 na R1 v smere Bratislava – Trnava. Z tohto dôvodu bude doprava z D1 smerujúca do Trnavy presmerovaná po R1 smer Nitra. V križovatke Vlčkovce navedie obchádzková trasa vozidlá ponad R1 späť na smer do Trnavy.

Počas druhej etapy NDS opraví vnútornú časť mosta. Motoristom budú k dispozícii už dva opravené jazdné pruhy na vonkajšej časti. Zachované ostane aj odbočenie z R1 na D1 v smere Nitra – Bratislava.

Ak hlavná obchádzková trasa nebude kapacitne postačovať danému množstvu nákladnej dopravy, ako alternatívnu obchádzkovú trasu zriadi NDS obchádzku po ceste I/61 v križovatke Senec, východ. V takomto prípade by však alternatívnu obchádzkovú trasu mohli využívať len nákladné vozidlá s nosnosťou maximálne do 32 ton, upozornila NDS.

Komplexná oprava 80 metrov dlhého mosta prichádza po štyroch dekádach. Je nevyhnutná pre ďalšie dlhodobé a bezproblémové využívanie tohto mosta. NDS žiada motoristov o rešpektovanie dopravného značenia, dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti a ohľaduplnú jazdu.

 

Automaticky prebrané zo zdroja: https://hn24.hnonline.sk/hn24/96138670-oprava-dialnicneho-mosta-pri-trnave-sa-zacne-po-velkej-noci.

Back to top button