Bratislavský samosprávny kraj

Objavte „srdce na plátne? Petra Hebelku: Výstava plná života a farieb v Ekocentre Stupava

V srdci Stupavy, v malebnom prostredí Ekocentra, sa otvára brána do neobyčajného sveta Petra Hebelku, amatérskeho maliara a prijímateľa služieb DSS a ZpS Kaštieľ. Od roku 2016, kedy sa Peter stal súčasťou spoločenstva v Kaštieli, sa venuje maľovaniu obrazov, ktoré sú teraz súčasťou jedinečnej výstavy, reflektujúcej jeho cestu umelca „ART BRUT“.

Peterova tvorba čerpá inšpiráciu z bohatej palety zdrojov – od očarujúcej prírody Kaštieľskeho parku, cez majestátne historické budovy a hrady, až po fascinujúce veľké lode, ktoré v jeho očiach predstavujú pravé „kolosy“. Jeho záľuba v knihách a filmoch s pirátskou tematikou pridáva do jeho diel zvláštny rozmer, ktorý odhaluje hĺbku jeho fantázie a lásku k dobrodružstvu.

Petrova umenie vyniká svojou autenticitou a originalitou. Jeho obrazy sú výsledkom neškolených, ale vášnivo vedených ťahov štetcom, ktoré odrážajú jeho osobnostný rukopis. Spontánne vyjadrenie pocitov, snov a vnútorného sveta bez obmedzení akýmikoľvek pravidlami alebo trendmi, činí každé dielo jedinečným a neopakovateľným. Petrov prístup k umeniu je osviežujúci; maľuje pre potešenie, s hlavným cieľom rozveseliť a zútulniť prostredie iných.

Táto výstava je pozvánkou do sveta, kde sa stretáva umenie s ľudskosťou, kde každý obraz je odrazom Petrovej duše a jeho vnímania sveta okolo nás. Je to príležitosť nahliadnuť do života človeka, ktorý aj napriek životným úskaliam dokázal nájsť útechu a radosť v umení, a zároveň príležitosť pre návštevníkov, aby objavili krásu a farby, ktoré môžu vniesť do svojich domovov a životov.

Navštívte Ekocentrum
Výstava sa koná v príjemnom a inšpirujúcom prostredí Ekocentra v Malom parku, len kúsok od DSS a ZpS Kaštieľ, na adrese Hlavná 9c, 900 31 Stupava. Je to pozvanie pre všetkých, ktorí hľadajú inšpiráciu, krásu, alebo jednoducho chcú podporiť lokálne umenie a umelcov. Pridajte sa k nám a nechajte sa oslovit umením Petra Hebelku, ktoré prináša tak potrebné „farby“ do našich životov.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://bratislavskykraj.sk/objavte-srdce-na-platne-petra-hebelku-vystava-plna-zivota-a-farieb-v-ekocentre-stupava/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=objavte-srdce-na-platne-petra-hebelku-vystava-plna-zivota-a-farieb-v-ekocentre-stupava.

Back to top button