Spravodajstvo

Prepúšťanie v UBS v tomto roku sa uskutoční v piatich vlnách, začne sa v júni

Prepúšťanie v rámci programu o znižovaní nákladov vo švajčiarskej banke UBS, ktorá ho oznámila po prevzatí Credit Suisse, sa v tomto roku uskutoční v piatich vlnách. Začiatok procesu je naplánovaný na jún. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters, ktorá sa odvolala na nedeľník SonntagsZeitung.

UBS v auguste minulého roka zverejnila, že v rámci integrovania Credit Suisse plánuje zrušiť vo Švajčiarsku každé 12. pracovné miesto a náklady znížiť o viac než 10 miliárd USD (9,39 miliardy eur).

Väčšinu nákladov chce zredukovať práve prostredníctvom rušenia svojich pracovných miest. Analytici odhadujú, že celosvetovo banka zruší približne 30-tisíc až 35-tisíc pracovných pozícií.

“Z pôvodného počtu zamestnancov Credit Suisse by mohla UBS v piatich vlnách prepustiť 50 percent až 60 percent,” citoval SonntagsZeitung zdroj, ktorý označil za oboznámený so situáciou.

Po prvom kole prepúšťania naplánovanom na jún, v rámci ktorého by malo byť prepustených 25 percent až 30 percent pôvodných zamestnancov Credit Suisse, by ďalšie kolo malo nasledovať v auguste. Ďalšie tri plánuje UBS na september, október a november, dodal nedeľník.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://hn24.hnonline.sk/hn24/96145464-prepustanie-v-ubs-v-tomto-roku-sa-uskutocni-v-piatich-vlnach-zacne-sa-v-juni.

Back to top button