Spravodajstvo

Slovensko a Taliansko by mohli uzavrieť dohodu o policajnej spolupráci

Slovensko a Taliansko by mohli uzavrieť dohodu o policajnej spolupráci. Jej návrh predložilo Ministerstvo vnútra (MV) SR do medzirezortného pripomienkového konania. Krajiny majú kooperovať za účelom predchádzania a boja proti kriminalite. Návrh dohody musí odobriť vláda.

“Popri rôznych formách spolupráce je dôležitým prostriedkom v boji proti trestnej činnosti aj bilaterálna právna úprava v podobe medzinárodných zmlúv. Predkladaným návrhom bilaterálnej medzinárodnej zmluvy sú upravené konkrétne špecifiká policajnej spolupráce medzi Slovenskou republikou a Talianskou republikou,” vysvetlil rezort.

Spolupráca by mala podľa návrhu zahŕňať výmenu informácií, napríklad o osobách na úteku či rôznych druhoch kriminality.

Týkať by sa mohla aj spoločného štúdia, výskumu a analýzy legislatívnych nástrojov v oblasti nelegálneho obchodovania s drogami, ako aj výmeny osvedčených postupov pri monitorovaní infiltrácií trestnej činnosti v spoločnostiach zúčastňujúcich sa na verejných zákazkách alebo verejných súťažiach.

Krajiny by mohli tiež prijímať spoločné operatívne opatrenia alebo tvoriť spoločné tímy na identifikáciu obetí hromadných nešťastí. Dokument upravuje aj vzájomné poskytovanie pomoci.

 

Automaticky prebrané zo zdroja: https://hn24.hnonline.sk/hn24/96145198-slovensko-a-taliansko-by-mohli-uzavriet-dohodu-o-policajnej-spolupraci.

Back to top button