Spravodajstvo

More vyplavilo na austrálske pláže balíky s kokaínom, polícia zadržala podozrivého

Austrálska polícia vo štvrtok oznámila, že zadržala muža, ktorý je podozrivý z neúspešnej distribúcie drog v krajine. V jej dôsledku sa na plážach východného pobrežia Austrálie istý čas objavovali záhadné balíky s kokaínom. Informuje o tom agentúra AFP.

Tridsaťšesťročný muž z austrálskeho štátu Queensland údajne stál na čele zločineckej siete a zohral kľúčovú úlohu pri zhromažďovaní a distribúcii niekoľkých ton kokaínu v krajine, uviedla austrálska federálna polícia.

Jeho trestná činnosť však bola odhalená, keď sa mu na mori nepodarilo zozbierať dodávku 900 kilogramov kokaínu. More následne od konca minulého roka postupne vyplavilo na austrálske pláže balíky s 256 kilogramami tejto drogy.

Muž bol zadržaný v stredu a bolo voči nemu vznesených 19 obvinení. V prípade dokázanie viny mu hrozí doživotný trest odňatia slobody. Austrálska polícia uviedla, že naďalej vyšetruje, odkiaľ drogy pochádzajú.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://hn24.hnonline.sk/hn24/96144983-more-vyplavilo-na-australske-plaze-baliky-s-kokainom-policia-zadrzala-podozriveho.

Back to top button