Oznamy

Dočasné zmeny v prevádzke vlakov ZSSK v úseku Košice – Kysak

BRATISLAVA – Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) upraví od štvrtka 18. apríla do pondelka 29. apríla dopravu na trati Košice – Kysak. Dôvodom je výluka na trati, ktorá si vyžiada pozastavenie prevádzky niektorých regionálnych expresov REX 19xx medzi týmito stanicami.

ZSSK kladie dôraz na minimalizáciu vplyvu výluky na cestujúcich a zachovanie plynulosti železničnej dopravy. Na úseku Košice – Kysak bude aj naďalej v bežný pracovný deň premávať 72 regionálnych a osobných vlakov, ktoré môžu cestujúci stále využívať.

Regionálne expresy REX 19xx, ktoré sú ovplyvnené výlukou, budú od štvrtka začínať svoju jazdu v Kysaku a pokračovať cez Prešov až do Lipian. Výnimkou je REX 1936 (Košice 7:43 – Kysak 7:56 – Prešov 8:14), ktorý ZSSK vypraví do Lipian z Prešova.

Pre cestujúcich ZSSK pripravila alternatívne spoje:

  • vlaky Os 85xx Prešov – Čierna nad Tisou s prestupom v Prešove
    • v bežný pracovný deň 30 vlakov,
  • vlaky Os 78xx Košice – Poprad-Tatry s prestupom v Kysaku
    • v bežný pracovný deň 30 vlakov,
  • vybrané spojenie REX 19xx, ktoré jazdia ako doteraz
    • v bežný pracovný deň 12 vlakov.

 

ZSSK myslí aj na cestujúcich, ktorí jazdia posledným vlakom Os 8536 (Košice 22:58 – Prešov 23:41). Tí nebudú musieť v Prešove hľadať nadväzný spoj, pretože na nich počká posledný vlak REX 1964 (Kysak 22:59 – Prešov 23:17 – Lipany 23:54).

V dôsledku výluky na úseku trate Košice – Kostoľany nad Hornádom, ktorú realizuje manažér železničnej infraštruktúry Železnice Slovenskej republiky (ŽSR), národný dopravca pristúpil k dočasným zmenám vo vedení vlakov. Rekonštrukčné práce na trati si vyžiadajú obmedzenie kapacity, a preto ňou dočasne nebude premávať štandardný počet vlakov. Cieľom týchto opráv je zvýšenie spoľahlivosti a bezpečnosti železničnej dopravy.

Podrobnosti o výluke nájdete na stránke ŽSR: https://www.zsr.sk/ alebo sa môžete obrátiť priamo na hovorkyňu ŽSR: hovorca@zsr.sk.

Zmeny jazdy vlakov v úseku Košice – Kysak sú zapracované ako upozornenia pri konkrétnych spojoch vo vyhľadávači na webe ZSSK. Zoznam vlakov, ktoré ovplyvní výluka, nájdete na webe ZSSK vo výveske Zoznam vlakov, ktoré nebudú jazdiť na úseku Košice – Kysak od 18. 4. do 29. 4. 2024 (PDF, 342 kB). Cestujúcim odporúčame riadiť sa výveskou či staničným rozhlasom v Košiciach a Kysaku ako aj pokynmi vlakového personálu.

 

Automaticky prebrané zo zdroja: https://www.zssk.sk/aktuality/docasne-zmeny-v-prevadzke-vlakov-zssk-v-useku-kosice-kysak/.

Back to top button