Bratislavský samosprávny kraj

Najlepší športovci mládeže sa stretnú v Pezinku: Olympijský odznak všestrannosti čaká na svojich víťazov

V stredu 27. marca sa športová hala Strednej odbornej školy podnikania a služieb v Pezinku stane svedkom zaujímavého súboja mladých talentov z celého Bratislavského samosprávneho kraja. Na krajskom kole Olympijského odznaku všestrannosti (OLOV) sa predstaví najvšestrannejších žiakov z 29 škôl, ktorí si zmerajú sily v rôznych disciplínach, otestujú svoje fyzické schopnosti aj športový duch.

Každú školu budú reprezentovať osemčlenné družstvá, unikátne svojim zložením – jedného chlapca a jedného dievčaťa z každého ročníka, od šiesteho po deviaty. Súťaženie bude naozaj výnimočné, keďže okrem tradičných atletických disciplín budú súťažiaci čeliť aj špeciálne navrhnutej prekážkovej dráhe všestrannosti, ktorá ich dovednosti posunie na novú úroveň.

Organizátori, Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) v spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom, zdôrazňujú, že víťazné družstvo tohto krajského kola sa kvalifikuje do celoslovenského finále OLOV, plánovaného na 20. a 21. júna v Bratislave. Finále bude vrcholom osláv Olympijského dňa, súčasťou ktorého bude aj športový sviatok plný súťaží, vzdelávania a zábavy.

Súťažiacich príde povzbudiť aj Patrícia Tománková, športový Talent roka 2023 a tretia najúspešnejšia mladá športovkyňa Európy za minulý rok. Jej prítomnosť bude pre mnohých mladých športovcov veľkou inšpiráciou a motiváciou.

Zároveň bude na mieste pripravený špeciálny stánok programu Vzdelávania o olympijských hodnotách (OVEP), kde sa účastníci môžu dozvedieť viac o olympizme, fair play a olympijských hodnotách. Program ponúkne nielen vzdelávacie možnosti, ale aj zábavné aktivity, cez ktoré si môžu účastníci prehĺbiť svoje poznatky a zároveň sa zabaviť.

Účasť na projekte OLOV v tomto školskom roku dosiahla rekordné čísla, keď sa doň zapojilo 41 838 žiakov a žiačok zo 465 škôl po celom Slovensku, čo svedčí o rastúcom záujme o tento jedinečný športový projekt. Pezinok a jeho športová hala tak v polovici marca privítajú mladé talenty, ktoré majú ambície nielen zvíťaziť, ale aj naučiť sa nové veci a nadviazať nové priateľstvá. Príďte podporiť mladých športovcov a staňte sa svedkami narodenia nových športových hviezd.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://bratislavskykraj.sk/najlepsi-sportovci-mladeze-sa-stretnu-v-pezinku-olympijsky-odznak-vsestrannosti-caka-na-svojich-vitazov/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=najlepsi-sportovci-mladeze-sa-stretnu-v-pezinku-olympijsky-odznak-vsestrannosti-caka-na-svojich-vitazov.

Back to top button