Šport

Slováci v príprave zlyhali. V Nemecku dostali sedem gólov

Slovenskí hokejisti utrpeli prvú prehru v rámci prípravy na MS v Česku. Vo štvrtok podľahli v Kaufbeurene domácim Nemcom 3:7 a nenadviazali tak na minulotýždňové triumfy proti Švajčiarsku (3:0 a 5:3). Druhý zápas proti domácemu výberu odohrajú v sobotu v Augsburgu o 17.00 h.

Zverenci Craiga Ramsayho inkasovali gól už v 2. minúte, no potom otočili skóre zásluhou Róberta Lantošiho a Olivera Okuliara. Domáci však neskôr vyrovnali a zvyšné dve tretiny už patrili im. Tromi bodmi sa blysli Wojciech Stachowiak a Colin Ugbekile.

Presilovka

Nemecko – SLOVENSKO 7:3 (2:2, 3:1, 2:0)

Góly: 2. Samanski (Tuomie), 16. Stachowiak (Plachta, Ugbekile), 27. Soramies (Ugbekile, Pfaffengut), 28. Tuomie (Stachowiak), 36. Schütz (Plachta, Ugbekile), 42. Fischbuch (Stachowiak, Hüttl), 56. Schinko (Michaelis) – 9. Lantoši, 12. Okuliar (Cingel, Lantoši), 29. Lantoši (Kollár, Bučko). Rozhodovali: Rohatsch, Polaczek – Merk, Heffner, vylúčení: 5:4, presilovky: 2:2, oslabenia: 1:0, 3100 divákov.

Nemecko: Ancicka – Zimmerman, Müller, Hüttl, Wagner, Ugbekile, Fohrler, Weber, Karrer – Ehl, Michaelis, Kahun – Fischbuch, Stachowiak, Schütz – Plachta, Samanski, Tuomie – Schinko, Pfaffengut, Soramies – Krauss

SLOVENSKO: Hrenák (41. Tomek) – Ivan, Grman, Golian, Bučko, Bačik, Gachulinec, Petrovický, Brincko – Okuliar, Cingel, Lantoši – Takáč, Kollár, Faško-Rudáš – Kašlík, Tamáši, Kukuča – Hecl, Baláž, Kusko

Nemci začali aktívne, už v druhej minúte išli do vedenie po strele rýchlej Samanského. Slovenskí hokejisti potom mali blízko k vyrovnaniu v presilovke, keď Cingel opečiatkoval žŕdku.

Onedlho však rýchly brejk zakončil Lantoši presne – 1:1. O tri minúty neskôr našiel Lantoši Cingela, ten videl dobre postaveného Okuliara a útočník Slovenska prekonal Ancicku po druhý raz – 1:2.

V 16. minúte Nemci vyrovnali keď Hrenák vyrazil puk iba pred seba, kde číhal Stachowiak a poslal ho rovno do siete. Na konci prvého dejstva mohol vrátiť Slovákom vedenie Baláž, keď unikol v oslabení, ale Ancicka ho vychytal.

V druhej tretine mal spočiatku viac práce nemecký brankár. Slováci mali dobrý pohyb a boli aj strelecky aktívnejší. Šancu na gól mal Bučko, na opačnej strane netrafil ideálne puk Plachta, keď sa ocitol sám pred Hrenákom.

Vedúci gól

Domáci od polovice zápasu pridali a odmenou im bol vedúci gól. V 27. minúte ho strelil Soramies. O minútu neskôr netrafil Ivan v presilovke a vzápätí premenil rýchly brejk Tuomie.

V tej istej početnej výhode však Lantoši znížil. Presilovku však potom využili aj domáci, keď Hrenákovi vypadol puk po strele Plachtu a Schütz ho poslal do bránky.

Do tretej tretiny nastúpil do bránky Slovenska Tomek, no už po 78 sekundách ho prekonal Fischbuch. Najväčšiu šancu Slovákov v tretej tretine premárnil Kusko po nájazde v oslabení a neskôr sa nemecký brankár blysol po strele Cingela. Posledné slovo v zápase mal Schinko, keď upravil na 7:3.

Automaticky prebrané zo zdroja: https://hnonline.sk/sport/96145126-slovaci-v-priprave-zlyhali-v-nemecku-dostali-sedem-golov.

Back to top button